programma

19, 20.12

Revolutionary Road

tg STAN & De Roovers

20u30

  • Nederlands
  • voorstelling

‘Revolutionary Road’ van Richard Yates is een confronterende roman waarin een schijnbaar gelukkig koppel elkaar opeens ten gronde wil richten. Gretige acteurs uit twee generaties gaan met de harde, messcherpe woorden aan de slag in deze benauwende relatiestudie.

 

In ‘Revolutionary Road’ leren we April en Frank Wheeler kennen als een prachtig koppel. Ze hebben het allemaal, durven groot te dromen en zijn vastbesloten om het leven voluit te leven. Om niet te verzanden in een benepen burgerlijk bestaan, vatten ze het radicale plan op om alles achter te laten en naar Parijs te verhuizen. Maar ze worden ingehaald door de realiteit en hun droom wordt kapot geslagen. Uit frustratie richten ze hun pijlen op elkaar, waardoor hun liefde verandert in een nachtmerrie.

 

Revolutionary Road is een verhaal over schijnbare harmonie waarachter een wereld van wanhoop schuilt. Aan alles willen ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen. Over revolutie willen ontketenen maar verdwalen in je eigen hoofd. Vertolkt door twee generaties spelers die elkaar te lijf gaan met de messcherpe dialogen van Richard Yates.

 

STAN en De Roovers waren al vaak te zien in het programma van Monty. Voor deze voorstelling werken Robby Cleiren en Jolente De Keersmaeker samen met twee jonge spelers. Ivana Noa is masterstudent Acteren aan Conservatorium Antwerpen en Flor Van Severen was te zien in voorstellingen van Camping Sunset en WOLF WOLF.

Van & met Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Ivana Noa & Flor Van Severen Tekst Richard Yates Scenografie Stef Stessel Kostuum An d'Huys Bewerker Jacob Derwig Vertaling Marijke Emeis Een productie van de Roovers spelen vzw & TG STAN In coproductie met Per Podium