programma

2, 3, 4, 5.05

Beyond the Black Box

Van 2 tot 5 mei strijkt Beyond the Black Box voor de derde keer neer in Antwerpen! Tijdens het vierdaagse festival ontdek je kunstenaars die zich buiten de gebaande paden wagen. Ze experimenteren met zinnenprikkelende kruisbestuivingen tussen theater, performance en beeldende kunst. Het festival daagt je uit om anders te komen kijken. Laat je verrassen door werk op onverwachte plekken of momenten en kom met open blik ondervinden wat kunst nóg kan zijn.

Ticketinfo 

Om Beyond the Black Box te bezoeken is een dagpas nodig. Met deze dagpas heb je toegang tot het volledige programma. Wel heb je voor enkele programmaonderdelen een reservering nodig in verband met de capaciteit. Wanneer je je dagpas aankoopt, kan je aangeven voor welke van deze voorstellingen je wenst te reserveren.

 

Beyond the Black Box werkt met het pay-what-you-can systeem. Je koopt een dagpas voor de prijs die jij zelf bepaalt.

 

Koop hier je dagpas voor donderdag 2 mei.

Koop hier je dagpas voor vrijdag 3 mei.

Koop hier je dagpas voor zaterdag 4 mei.

Koop hier je dagpas voor zondag 5 mei.

Bekijk hieronder het uurschema van de vier dagen 

Klik op het kruisje om te vergroten.

Ook toegankelijk voor kinderen

Op Beyond the Black zijn families met kinderen van harte welkom. Op zondag is het festival gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Locatie

Op donderdag, zaterdag en zondag is Monty de uitvalsbasis van Beyond the Black Box. Op vrijdag verhuizen we naar wpZimmer.

Monty Montignystraat 3, 2018 Antwerpen
wpZimmer Gasstraat 90, 2060 Antwerpen

Catering

We laten je tijdens het festival niet op je honger zitten. Op donderdag en zaterdag in Monty, en op vrijdag in wpZimmer, kan je tussen 18u en 19u van een heerlijke soep of maaltijd aan €10 genieten. Op zondag zijn er in Monty tussen 13u en 18u snacks te verkrijgen. Reserveren is niet nodig.

Schrijf je in voor de PZAZZ schrijversworkshop

Tijdens Beyond the Black Box communiceren zo’n 15 voorstellingen op onverwachte manieren met hun publiek. Niets voor jou? Weet je niet wat je van ‘performance’ moet denken? Sta je er bij met je mond vol tanden? Niet als je deelneemt aan de workshop ‘performance kijken/kritiek tijdens dit festival’.

De workshop die samengesteld is door PZAZZ.theater staat open voor iedereen die houdt van theater of beeldende kunst en meer zicht wil krijgen op nieuwe experimenten in op de grens tussen beide. Benieuwd? Kijk hier voor meer toelichting en alle praktische informatie.

Professionalsprogramma 

Beyond the Black Box is als festival ook een ontmoetingsplaats voor artiesten, programmatoren, organisatoren en andere professionals. Ben jij een professional? Lees dan hier over wat er nog meer te ontdekken valt en meld je aan. 

English audience: click here for all information in English

In samenwerking met Platform 0090, wpZimmer, C-Takt en Vincent Company. Met de steun van District Antwerpen. Beyond the Black Box is een initiatief van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, SoAP Maastricht en C-Takt.