programma

4.05

ANGRYBODIES

Guus Diepenmaat & Anouk Friedli

Beyond the Black Box

19u30

 • Engels
 • Nederlands
 • festival
 • muziek
 • voorstelling
 • gratis
"Wij zijn ervan overtuigd dat in een ziek systeem, dat enkel gericht is op prestatie en optimalisering, destructie wellicht constructiever is dan zelfhulp."

DANS, SCHREEUW, ROEP en ZWEET mee met ANGRYBODIES.

 

ANGRYBODIES is een explosieve performance die de emanciperende kracht van woede viert. Op de beats van Anne van de Star brengen Anouk Friedli en Guus Diepenmaat (For Real vzw) politieke manifesten in de vorm van punk-songs. 

 

Wij zijn boos. En velen met ons. We willen onze woede niet onderdrukken. Ze mag er zijn.  Omdat elke politieke of sociale verandering begint bij de mogelijkheid tot handelen, achten wij het ventileren van kwaadheid en frustraties een essentieel onderdeel van activisme. In deze stelling voelen wij ons gesteund en geïnspireerd door activisten/schrijfsters zoals Audre Lorde, Valerie Solanas en Marianne Donner. Wij zijn ervan overtuigd dat in een ziek systeem, dat enkel gericht is op prestatie en optimalisering, destructie wellicht constructiever is dan zelfhulp. Wij  willen met ANGRYBODIES een ode brengen aan constructieve woede en destructie.

 

EN: ANGRYBODIES is an explosive performance that celebrates the emancipating power of anger. To the beats of Anne van de Star, Anouk Friedli and Guus Diepenmaat (For Real vzw) perform political manifestos in the form of punk songs.

In 2019 richtten Anouk Friedli en Guus Diepenmaat For Real vzw op. Onder deze naam ontwikkelen ze samen voorstellingen en andere artistieke projecten. Hun laatste productie was ‘What The God’, een rituele voorstelling over de relatie tussen ratio en onderbuik. De voorstelling was onder andere te zien op Theater Aan Zee festival, C-takt festival en Love At First Sight festival.

 • 04.05.24

  -  19u30
  gratis

Stem, concept en tekst Guus Diepenmaat en Anouk Friedli Muziek Anne van de Star Coaching Eurudike de Beul, Jakob Ampe en Femke Stallaert Residentiepartners Lebamp, GC de Kriekelaar, VOLTA, La Vallée en Paleis 305 Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie Met dank aan Louise Crabbé & Anna Scholiers