programma

18.03

Bagdad Bazaar

Bagdad Bazaar

20u30

Kunstenaars over een stad in verval

18 maart

Vijf jaar na de inval in Irak, maken kunstenaars een balans op.

De Iraakse theatermakers van Tg Cactusbloem en Monty zetten een parcours uit langs dans, theater, video en fotografie, en openen het debat. Is er plaats voor kunst in Irak?

Theatermaker Pieter Verhees ontwerpt speciaal voor Bagdad Bazaar deze video-installatie met schokkerige beelden, weggeplukt van YouTube. Rauwe poëzie in beeld en geluid.

 

fotosalon

met werk van de Brusselse fotograaf Karim Abraheem en de Irakees Hadi Al Najjar.

opening fotosalon & video-installatie om 18u in Monty_ABN

tentoonstelling t.e.m. 23 maart, elke dag van 19u tot 20u30.

Vijf jaar bezetting: taart!

een debat met schrijvers en kunstenaars Fadhil Azawi, Salah Hassan en Hazim Kamaledin (tweetalig Nederlands / Arabisch). Helge Daniëls modereert.

 

om 19u in de foyer– gratis toegang

 

Crying of My Mother – Iraqis Bodies: dansvoorstelling

Een autobiografisch portret van de tragedie en wanhoop van het hedendaagse Irak. Drie dansers tonen het lot van mensen die gedwongen worden te vluchten uit hun woonplaats. Choreograaf Muhanad Rasheed oogstte succes en prijzen doorheen het hele Midden-Oosten. Hij slaagt erin Arabische situaties te vermengen met West-Europese bewegingsvormen.

 

Tg Cactusbloem speelt ORAAL (toonmoment): theater

Vanuit het levensverhaal van cineast Maytham Al-Boedhbahak ontvouwt zich een voorstelling over fictie en fictionalisering. Over de Arabische orale cultuur. En hoe die cultuur weegt op het dagelijkse leven van de Irakezen anno 2008. Een exclusief toonmoment.

  • 18.03.08

    -  20u30