programma

5.05

Crash Test

Line Boogaerts & Ine Claes

Beyond the Black Box

15u30

  • language no problem
  • festival
  • voorstelling
  • Duur: 30 min

Oproep: kinderen gezocht om mee te werken aan de performance  

Heb je of ken je kinderen tussen 9 en 12 jaar oud, die graag willen samenwerken met kunstenaars en deelnemen als performer? In een workshop op woensdag 17 april staat het creatieproces centraal. De repetitie vindt plaats voor de voorstelling op 5 mei. De kinderen worden performer en treden op voor een publiek! Ervaring is niet nodig, iedereen met goesting is welkom. Klik hier voor meer uitleg en praktische info. 

 

Crash Test is de nieuwe participatieve performance van beeldend kunstenaar Line Boogaerts & muziek-en performance maker Ine Claes. Een project dat tekenen, geluid en beweging in dialoog brengt met kinderen tussen de 9 en 12 jaar die als performer deelnemen.

 

In Crash Test tekent Line op een grote glasplaat. De tekeningen worden geprojecteerd op een projectiescherm dat in de ruimte hangt. Kinderen maken deel uit van een ’tableaux vivant’ terwijl ze door de ruimte bewegen. De bewegingen van de kinderen vormen schaduwen op het scherm die versmelten met de tekeningen van Line om zo een poëtisch geheel te vormen. Het project verwijst naar autorijden en roept een specifieke manier van aandacht op: Vervreemding. Half slapend, half dromend op de achterbank, de straatlantaarns, de bomen,… vervormen tot bizarre figuren… 

 

De afwisseling van betekenissen is een constante in het werk. Concrete objecten, lichamen en visuele aspecten worden omgevormd tot een droomachtig werk waarin herinnering en subjectiviteit centraal staan. 

 

EN: Crash Test is the new participatory performance by visual artist Line Boogaerts & music and performance maker Ine Claes. A project that brings drawing, sound and movement into dialogue with children aged between 7 and 11 participating as performers. In Crash test, Line draws on a large glass plate. The drawings are projected on a projectionscreen hanging in the room.

Line Boogaerts (Leuven, 1986) studeerde grafisch ontwerp en multimediale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent, waar ze in 2010 afstudeerde met een master in multimediale vormgeving. Eind 2012 werd ze laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent. Het oeuvre van Line Boogaerts concentreert zich hoofdzakelijk op tijdelijke tekeningen op vensters. 

 

Ine Claes (Brussel, 1984) studeerde Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Vandaag is ze vocaal kunstenaar, vocalist, componist, metteur en scène en performer. Ze creëert muziekprojecten en soundscapes waarvoor ze werkt met stem, field recordings en electronica. En ze creëert performances waarin ze verschillende disciplines met elkaar verweeft. Haar artistieke taal wordt gekenmerkt door het gebruik van alledaagse materialen die ze transformeert om desoriënterende werelden te creëren waarin de betekenis en onderlinge relaties van elementen voortdurend verschuiven. In haar werk, dat een dromerige, collageachtige dimensie heeft, wil ze kijkers en luisteraars meenemen naar een kinderlijk bizar wonderland en hen vragen om elke vorm van rationaliteit los te laten. 

Idee, beeldende kunst & ontwikkeling Line Bogaerts Muziek & ontwikkeling Ine Claes Productie Kamikamka Coproductie wpZimmer Met de steun van Krokusfestival, Corso, Monty en Bib De Poort