programma

25, 26.04

Weiblicher Akt 13: de Ander (v.)

Discordia

  • Nederlands
  • double bill
  • voorstelling
  • Duur: 90 min

Double bill

 

Combineer beide voorstellingen van Discordia en krijg korting op je ticketprijs.

Twaalf delen Weiblicher Akt lang spiegelde Discordia zich aan vrouwelijke personages en auteurs. Zo nodig herschreven de acteurs de geschiedenis. In deel dertien gaan ze driftig op zoek naar de ander, via ‘het andere verhaal’, geïnspireerd door het credo van de filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995)

 

Het verhaal is anders omdat het niet alleen vanuit een andere sekse wordt verteld, maar ook de uitgangspunten van gender, cultuur en sociale klasse zijn anders. Het gevaar is dat je tijdens de zoektocht naar het andere verhaal zo verdwaald raakt in alle verhalen en theorieën over verhalen dat het hele ‘anders-zijn’ zich erin lijkt op te lossen…

 

Weiblicher Akt 13 is gebaseerd op onder meer de 36 dramatische situaties van Georges Polti, Het ongeleefde leven van Adam Philips, Anders van Frans de Waal en Holding space van Aminata Cairo.

Ik word ik in het aangezicht van de ander.

Emmanuel Levinas (1906-1995)

Wat een verademing, om spelers zo oprecht en aanstekelijk plezier te zien hebben in het hardop denken."

★★★★, NRC

"verrassend lichtvoetig" "De spelers proberen in een voortdurend meanderende, soms onnavolgbare en vaak geestige vertelling de ander te ontdekken."

★★★★, De Volkskrant

"Met dit dertiende deel van 'Weiblicher Akt' slaagt Maatschappij Discordia er wederom in om vernieuwende ideeën en vraagstukken in ons denken te openen."

De Theaterkrant

  • 25.04.24

    -  21u30
  • 26.04.24

    -  20u00

Van en met Annette Kouwenhoven, Miranda Prein en Zephyr Brüggen, en in een speciale rol Jan Joris Lamers foto's website Sofie Knijff