programma

3, 3, 3.05

Dry Dances

Kinga Jaczewska

Beyond the Black Box

 • language no problem
 • double bill
 • festival
 • voorstelling
 • Duur: 30 minuten

Deze dansperformance vindt plaats in wpZimmer, Gasstraat 90, 2060 Antwerpen. Aansluitend kan u kijken naar de performance HEXENEINMALEINS van Nazanin Fakoor.

 

 

Een dansperformance waarin Le Corbusiers bedachte systeem van maten en verhoudingen wordt onderzocht

 

Dry Dances I, II en III zijn drie performatieve afleveringen die zullen plaatsvinden in de Seefhoek in Antwerpen.

 

3 verschillende fysieke vertalingen tonen Jaczewska’s langlopende onderzoek naar beton, brutalisme, het collectief en het individu. Naast de voorstellingen zal het publiek het visuele onderzoek van Jaczewska kunnen zien dat heeft geleid tot de Dry Dances praktijk en tot de voorstelling van BRUT.

 

Dry Dances (praktijk) is een methode om fysiek materiaal te genereren voor Jaczewska’s performance BRUT dat gebaseerd is op de brutalistische architectuur van Le Corbusier en de brutalistische architectuur van Centraal Oost-Europa die, in vergelijking met het expressieve werk met beton van Le Corbusier, vooral gericht was op functionaliteit en neutraliteit.

 

De praktijk van Dry Dances vertrekt vanuit Jaczewska’s interesse in brutalistische architectuur. Tijdens haar onderzoek naar dit architecturale genre creëerde ze een serie tekeningen gebaseerd op het werk van de Zwitsers/Franse architect Le Corbusier, die ze nu benadert als choreografische partituren.

 

EN: Dry Dances practice starts from Jaczewska’s interest in brutalist architecture. While researching this architectural genre, she created a series of drawings based on the work of the Swiss/French architect Le Corbusier which she now approaches as choreographic scores.

Kinga Jaczewska is een Pools-Belgische kunstenaar gevestigd in Antwerpen. Haar werk bevraagt en onderzoekt veelgebruikte logica’s en mechanismen van zichtbaarheid. Jaczewska onderzoekt de relatie tussen centrum en de periferie, die ze in haar choreografisch werk vertaalt naar de relatie tussen gebeurtenis en niet-gebeurtenis. Jaczewska wil vorm geven en focus brengen op datgene wat over het hoofd wordt gezien, onzichtbaar wordt gemaakt of slechts wordt gezien als achtergrond voor belangrijkere gebeurtenissen.

 • 03.05.24

  -  17u00
 • 03.05.24

  -  19u00
 • 03.05.24

  -  20u30

Concept and choreography Kinga Jaczewska Creation and performance Maisie Woodford, Anne-Lene Nordler and Kinga Jaczewska