programma

8, 9.03

A in the role of B, when C didn’t make it

EHSAN HEMAT

20u30

In A in the role of B, when C didn’t make it brengt Ehsan Hemat verschillende generaties samen op scène. Hij nodigt onder meer zijn oom Asghar uit: een klassiek geschoolde acteur uit Iran die als zeventiger een heel andere tijdsgeest representeert dan zijn jongere neef die nu in België woont en werkt. Zo wordt de voorstelling een spiegeling in de tijd – van evoluties versus tradities binnen de kunsten, maar ook in het leven tout court.

A in the role of B, when C didn’t make it legt een verborgen netwerk aan relaties tussen de performers bloot. Wanneer het viertal op scène probeert de historische en professionele gevolgen van hun onderlinge connecties in kaart te brengen, stoten ze op een diepgewortelde disconnectie. Aan de hand van omzwervingen door het Iraanse theaterlandschap delen de mannen – een danser, een acteur, een schrijver en een regisseur – samen het podium: dat houdt hen, ondanks alles, samen.

 

Foto’w website: Ehsan Hemat

Over Ehsan Hemat

Ehsan Hemat is danser en choreograaf en leeft en werkt in Brussel. Zijn danscarrière begint in 2000 met het stuk Dance on Glasses van Amir Reza Koohestani. Sindsdien werkte hij samen met meerdere kunstenaars onder wie William Forsythe, Anke Blonde, Felix van Groeningen, David Zambrano, Goele van Dijk, Lance Gries, Mokhallad Rasem en Eric Kaiel. Als maker debuteerde Ehsan met I put a spell on you dat een ambitieuze verkenning is van de effecten van discipline en controle op het menselijke lichaam.

Credits
Concept & regie: Ehsan Hemat in samenwerking met Keyvan Sarreshteh en Ali Asghar Dashti
Performance: Asghar Hemmat, Ehsan Hemat, Ali Asghar Dashti, Keyvan Sarreshteh.
Video: Julie De Clercq
Lichtontwerp: Marco Bertozzi
Geluid: Roeland Luyten
Foto’s: Michiel Devijver
Productie: Moussem Nomadic Arts Centre
Co-productie: KVS, C-Takt, NTGent
met de steun van laGeste

Afbeeldingen website
Foto’s: Michiel Devijver

  • 08.03.23

    -  20u30
  • 09.03.23

    -  20u30