programma

2.12

TAMARA (TTAMO) MAMULASHVILI & TENGO (TAMILA) EMINASHVILI

The Dowry

20u30

Ttamo (Tamara Mamulashvili) en Tamila (Tengo Eminashvili) delen het work in progress van hun allereerste performatief werk The Dowry. Het werk is gebaseerd op The Knight in the Panther’s Skin, een episch gedicht uit de Georgische middeleeuwse literatuur, en herlezen vanuit een queer perspectief. Anders dan in het origineel worden de twee hoofdfiguren, Tariel en Avtandil, verliefd op elkaar – een twist die een nieuw perspectief op het gedicht biedt, en thema’s verkent als liefde, identiteit, en de uitdagingen van leven in een maatschappij dat de LGBTQ+ gemeenschap discrimineert.

Foto’s website:(c) Giorgi Elizbarashvili

Promobeeld: Tengo Tamila Eminashvili

EN –  Ttamo (Tamara Mamulashvili) and Tamila (Tengo Eminashvili) share the work in progress of their first-ever performance The Dowry. The work is based on The Knight in the Panther’s Skin, an epic poem from Georgian medieval literature, and reread from a queer perspective. 

Over ttamo en Tamila

Tamara (ttamo) Mamulashvili is een Georgisch auteur en podcaster die momenteel in Brussel woont. Ze maakt strips gebaseerd op waargebeurde verhalen en richt zich op het promoten van vrouwenrechten, gelijkheid en expressie. Haar werk is geïnspireerd door observaties van emoties en menselijke ervaringen.

De Georgische artiest Tengo (Tamila) Eminashvili is een multidisciplinaire artiest gevestigd in Brussel. Die werkt met uiteenlopende media, gedreven om zo veel mogelijk technieken te testen en te onderzoeken. Momenteel experimenteert die met storytelling en kostuums om socio-politieke problemen van het thuisland en daarbuiten aan te kaarten. Beide kunstenaars zijn aan het werk in Globe Aroma, een artistieke werk- en ontmoetingsplaats in Brussel die ruimte, tijd en een netwerk biedt aan kunstenaars, co-creatoren en kunstliefhebbers met een achtergrond als nieuwkomer. De organisatie tracht samen met de kunstenaars trajecten op maat te creëren om de drempel van toegankelijkheid tot het kunstenveld te verlagen.

Beide kunstenaars zijn aan het werk in Globe Aroma, een artistieke werk- en ontmoetingsplaats in Brussel die ruimte, tijd en een netwerk biedt aan kunstenaars, co-creatoren en kunstliefhebbers met een achtergrond als nieuwkomer. De organisatie tracht samen met de kunstenaars trajecten op maat te creëren om de drempel van toegankelijkheid tot het kunstenveld te verlagen.

Credits

Concept: Tamila (Tengo Eminashvili) Script: Tamara (ttamo) Mamulashvili Dramaturgy and coaching: Petar Sarjanović Costumes: Tamila (Tengo Eminashvili), Karl Joonas Alamaa, Salome Grdzelischvili Video-sound installation: Giorgi Elizbarashvili, Tamara (ttamo) Mamulashvili Soundscape composition: Henry Keller Performance: Zuka Mikaia & Erekle Abashmadze (live), Gvantsa Chivadze (video) Production: Globe Aroma

  • 02.12.23

    -  20u30