programma

31.03

Kunst/Werk | Kunst/Feest

Kunst/Werk | Kunst/Feest

20u30

Productiehuis Kunst/Werk viert feest in Monty. Voor het eerst toont de organisatie werk van alle verschillende makers op één gezamenlijke avond. Zet u schrap voor een onuitgegeven programma met dans, performance, projecties en levende muziek!

Kunst/Werk produceert het werk van choreografen Marc Vanrunxt en Salva Sanchis en van het collectief C&H bestaande uit Heike Langsdorf, Christoph Ragg en Christophe Meierhans. Zij delen de overtuiging dat kunst vandaag haar relevantie vindt in haar cultuurkritische potentie en in het wereldbeeld dat ze uitdraagt. Naast de verschillende voorstellingen en performances kunt u in Monty_ABN terecht voor achtergrond, video’s en projecties van de artiesten.

Salva Sanchis geeft tijdens een improvisatiesessie inzicht in zijn manier van componeren. Terwijl zijn laatste creatie Objects in mirror are closer than they appear op tournee is, bereidt Sanchis twee samenwerkingen voor: een choreografische interventie in de nieuwe creatie van Marc Vanrunxt For Edward Krasinski (wanneer première? en een performance met pianist Kris Defoort (première februari 2010). Ondertussen werkt hij ook aan een nieuwe creatie voor 2011. Op Kunst/Feest geeft hij ons een kijk op de voorbereidingen van zijn nieuwe voorstelling. Een zeldzame gelegenheid zijn om Sanchis’ werkmateriaal te zien in een ongepolijste versie.

Marc Vanrunxt kiest resoluut voor de toekomstige generatie. Met de voorstelling Regeneration brengt hij een tiental tweedejaarsstudenten van het Koninklijk Conservatorium, Opleiding Dans mee. In deze creatie wil Vanrunxt twee iconen uit de vorige eeuw laten communiceren: wat gebeurt er als Petrushka (1911) van Igor Strawinsky vermenigvuldigt wordt met Diamond Dogs (1974) van David Bowie?  glamrockgothretrodandyrebelrebelfuturist of neogeoziggyhippiecyborgspaceclowntourist? De kostuums worden ontworpen door studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

C&H presenteert de interactieve performance The Nickelodeon, een auditieve en visuele juke box. Het publiek kiest een filmfragment uit een lijst op een computerscherm. Telkens een fragment wordt aangeklikt, voeren de performers een korte choreografie uit, die het filmfragment naar de scène vertaalt. Films, televisieseries, praatshows … worden van hun originele beelden ontdaan en getransformeerd in korte herensceneringen. Daarbij vervangt C&H de cameramensen door performers en de camera’s door lege aluminium kaders.

Het onnavolgbare en onvolprezen Taxi Val Mentek sluit dit feest af, met een nieuwe show die performance, videokunst en electro-vaudeville combineert.

  • 31.03.10

    -  20u30