programma

5, 6.12

Loro speelt Laura

Lennert De Vroey en Gilles Van Hecke

20u30

 • Italiaans
 • Nederlands
 • festival
 • voorstelling
 • première
 • Duur: 90 min

De ticketverkoop gaat in september van start.

Een televisiestudio. Een presentatrice. Een liveband. Een zanger die geboren werd op 26 februari 1994, de dag waarop Laura Pausini’s album ‘Laura’ is verschenen. En die in dat toeval zijn lotsbestemming ziet.

 

De tributeband Loro komt Laura spelen. Maar hoe doe je dat? Spelen ze  haar muziek, of ook Laura zelf? Wie is Laura? Kunnen we haar wel kennen? Wat betekent het om haar te spelen? En gebruikt Loro Laura niet om zelf successen na te jagen? In het decor van de studio ontspint zich een lichtvoetige en ontroerende zoektocht naar authenticiteit in een gefabriceerde wereld.

 

‘Loro speelt Laura’ is een spectaculair liveconcert, een speelse theatervoorstelling en een muzikale documentaire. Met op het podium een hoop nineties energie, een vleugje Italië en véél Laura Pausini.

Lennert De Vroey werkt als schrijver, theatermaker en muzikant. Zijn werk is meestal documentair en onderzoekend van methode en politiek van inslag. Lennert was in 2021 één van de Montignards en komt nu terug naar Monty. 

 

Love at First Sight #9

 

Deze voorstelling is onderdeel van het Love at first sight festival dat doorgaat op verschillende plekken in Antwerpen tussen 5 en 14 december 2024. 

Het volledige programma wordt later bekend gemaakt via www.loveatfirstsight.be 

 • 05.12.24

  -  20u30
 • 06.12.24

  -  20u30

concept Lennert De Vroey & Gilles Van Hecke met Adele Raes, Lennert De Vroey, Jutta Daems, Caitlin Talbut, Nicolas Anné, Samuel Vekeman regie Gilles Van Hecke scenografie Gilles Pollak kostuum Catharina Bossaert & Elisa Palm dramaturgie Arno Boey productie Trappelend Talent in coproductie met Het Laatste Bedrijf coproductie Walpurgis, C-Mine met dank aan Monty, Tristero, 30CC met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter