programma

24, 25, 26.11, 19, 20.10

Analoog

LOUIS JANSSENS & WILLEM DE WOLF

20u30

Credits
van/met: Louis Janssens & Willem de Wolf
techniek, licht & soundtrack: Shane Van Laer
choreografisch advies: Femke Gyselinck
kostuums: Cecile Taylor
productie: DE HOE
coproductie: Het Laatste Bedrijf
met dank aan: Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Louis Janssens en Willem de Wolf (DE HOE) leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Analoog wordt een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge Рof oudere Рmens te positioneren binnen de wereld.

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

Over de makers

Willem de Wolf maakt als speler en schrijver sinds 2010 deel uit van de KOE, sinds 2022 gefuseerd met Hof van Eede tot DE HOE. Daarnaast werkte hij oa. met Guy Cassiers, Laura Van Dolron en Rebekka de Wit. Als toneelauteur werd hij al verschillende keren genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Louis Janssens studeerde Drama aan het KASK. Hij maakte tien jaar lang theater met zijn tweekoppig collectief Desnor. Zijn solovoorstelling Serenade was in 2021 te zien op Het Theaterfestival.

Een fraai meanderende tekst over kunstenaarschap, jeugdige overmoed en ouder worden, gretigheid en spijt en schaamte. En niet in de laatste plaats, over leren. Van elkaar leren.

Theaterkrant

Terugblikken en vooruitkijken ontmoeten elkaar in dit schitterende woordenspel en spiegelpaleis.

De Volkskrant

 • 24.11.22

  -  20u30
 • 25.11.22

  -  20u30
 • 26.11.22

  -  20u30
 • 19.10.23

  -  20u30
 • 20.10.23

  -  20u30