Motherbaby Marieke&Sophia Kristien De Proost

programma

22, 23, 24.02

Motherbaby

Marieke&Sophia en Kristien De Proost

20u30

 • Engels
 • voorstelling
 • première
 • Coproductie
 • Boventiteling in het Nederlands

Motherbaby is de nieuwe voorstelling van Marieke&Sophia, het jon­ge the­a­ter­duo dat in hun werk de maat­schap­pe­lij­ke bete­ke­nis van vrou­we­lijk­heid ont­wricht. Zo gooiden ze met hun afstudeerwerk Guilty of Love hoge ogen op Theater aan Zee 2022. Nu duiken ze samen met theatermaker Kristien De Proost in de voor hen onbekende wereld van het moederschap.

Als (jonge) vrouwen die (n)ooit moeder willen worden, navigeren Marieke, Sophia en Kristien zich doorheen hun verwachtingen en angsten. Spelend met onze beeld­cul­tuur ver­ken­nen ze de stig­ma­ti­se­ren­de cli­chés rond de figuur van de moeder. Wat verbergen we wanneer we ‘de moeder’ met sentimentaliteit overstelpen? En waarom wordt zij de zondebok wanneer de samenleving faalt?

Motherbaby is een abstracte musical die de moeder-kind band in al zijn tegenstrijdige facetten bezingt. Ze neemt je mee naar de schemerige zone tussen verstikkende liefde en tedere agressie.

Sophia Bauer en Marie Schraepen vormen samen het theatercollectief Marieke&Sophia. In 2022 studeerden ze samen af aan KASK School of Arts in Gent  met de voorstelling Guilty of Love, die onder andere te zien was op Theater aan Zee 22 en waarmee ze bewezen beladen thema’s niet uit de weg te gaan.

Kristien De Proost focust zich na haar parcours met het Brusselse collectief Tristero op ontmoetingen met nieuwe makers en solowerk. Ze was eerder te gast in Monty met In the Middle of Nowhere samen met Frederico Araujo (2022) en als actrice in Mount Average van Julian Hetzel  (2021).

 • 22.02.24

  -  20u30
 • 23.02.24

  -  20u30
 • 24.02.24

  -  20u30

Concept Marieke&Sophia Spel Marie Schraepen, Sophia Bauer, Kristien de Proost Muziek Alan van Rompuy Dramaturgie Bauke Lievens Scenografie Ferre Marnef Lichtontwerp Jamy Hollebeke Licht en geluid Wout Clarysse Kostuums Lieselot Siddiki Boventiteling Dries Gijsels Productie KWP Kunstenwerkplaats Coproductie Monty, Kunstencentrum BUDA, workspacebrussels, CAMPO Met de steun van De Grote Post, Kaaitheater, Theater Aan Zee, Kunstencentrum nona Met de financiële steun van Vlaamse Gemeenschap en Vlaamse Gemeenschapscommissie Met dank aan Geert Belpaeme, Jonas Baeke Promobeeld Julyee Foto's Flor Maesen, Hans Lenvain