programma

22, 23, 24.01

My Body as A Commodity

Anne-Laure Vandeputte

20u30

  • Engels
  • Nederlands
  • voorstelling
  • co-productie
  • première
  • Nederlands & Engels boventiteld

trigger warning: there may be sexual violence 

trigger warning: where there’s pain there’s a party

your trauma has a beat and the light is very good

My Body as a Commodity is een broeierige muzikale trip die de grenzen van fictie aftast. Onder high energy live percussie onderzoekt theatermaker Anne-Laure Vandeputte in welke verhalen onze lichamen – al dan niet bewust – worden ingeschreven.

 

Ze ontmoet een regisseur die het over sterke vrouwen wil hebben.

Ze ontmoet een man die zich afvraagt of hij in de show voorkomt. 

Ze ontmoet een sekswerker in Berlijn en bombardeert haar tot haar own personal jesus.

 

Samen met muzikant Andrew van Ostade brengt Vandeputte een monologue-on-beats die het narratief over lichamelijk trauma bevraagt en uitdaagt. 

Anne-Laure Vandeputte stu­deer­de in 2016 af als acteur aan het Conservatorium van Antwerpen. Sinds haar afstu­de­ren is ze actief aan het werk als spe­ler. Ze speel­de bij gezel­schap­pen en regis­seurs als SKaGeN, de Roovers, FC Bergman, Lies Pauwels en Zuidpool. 

 

Ook is ze actief als maker. In 2019 ging haar voor­stel­ling Millennialism in pre­mi­è­re in Monty. Daarnaast deed ze de regie-assis­ten­tie van Wie is Bang, een voor­stel­ling van NTGent geschre­ven door Tom Lanoye. In 2020 nam ze de eind­re­gie van ★★★★☆ vier ster­ren op zich, de nieu­we voor­stel­ling van Collectief Herman, die in pre­mi­è­re ging op het fes­ti­val Love at First Sight. Sinds 2021 werkt Anne-Laure aan het pro­ject My Body as a Commodity, een artis­tiek onder­zoek naar de over­een­kom­sten tus­sen de job van per­for­mer en dat van een sekswerker. 

con­cept & tekst Anne-Laure Vandeputte performance Anne-Laure Vandeputte & Andrew Van Ostade muziek Andrew Van Ostade & Anne-Laure Vandeputte dra­ma­tur­gie Purni Morell eindregie Lisa Verbelen lichtontwerp Caroline Mathieu sce­no­gra­fie Gilles Pollak kos­tuumontwerp Sam de Mol geluidsontwerp Korneel Moreaux techniek Gilles Pollak beeld Lucinde Wahlen Grafisch ontwerp Evi Peeters productie KWP Kunstenwerkplaats coproductie KAAP, C-mine, Monty en KWP met de steun van Kaaitheater, School van Gaasbeek, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie met dank aan Chiqui Love, Evi Cats, Louise Van den Eede, Maya Dhondt, Gouvernement