programma

25, 26, 27.05

Ik maak me geen illusies en dit is er één van

TINE VAN AERSCHOT & SARA DE ROO

20u30

Ik maak me geen illusies en dit is er één van is de Nederlandstalige première van I have no thoughts and this is one of them, een poëtische theatervoorstelling die Tine Van Aerschot in 2007 maakte. In een lange, haast oneindige opsomming zegt een vrouw wat ze niet wil. Het is een lijst van bezweringen, voornemens, fragmenten van gedachten. De duizenden geboden van het hedendaagse leven. Aan de hand van negaties, een steeds terugkomende strakke zinsconstructie, slingert deze voorstelling van onderwerp naar onderwerp en probeert een vooropgestelde levensloop te ontwrichten. Ik maak me geen illusies en dit is er één van stelt zogezegde maatschappelijke evidenties aan de kaak vanuit de poëzie van het theater.

Foto’s website: TINE VAN AERSCHOT & SARA DE ROO

“The effect is like a woman walking towards you with the sun behind her; she dashes in and out of focus, a ball of energy remaking its own boundaries.” (We Need to Talk About Live Art)

Over Tine Van Aerschot

Tine Van Aerschot volgde beeldende kunst en computergrafiek en ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver, scenograaf, theatermaker en multimedia-artiest. Ze debuteerde in 2006 als toneelauteur en -regisseur met het kleinood I have no thoughts, and this is one of them. In 2012 toonde ze we are not afraid of the dark dat ze samen maakte met Tracy Wright. De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de accurate spelregie. Met weldoordachte middelen maakt ze intieme, intense voorstellingen.

Credits
Tekst en concept : Tine Van Aerschot
Engelse versie : Claire Marshall
Nederlandse versie : Sara De Roo
Licht : Luc Schaltin
Set : Herman Venderickx
Management : Klein Verzet
Techniek : Mohammed Sultan
Productie : TREVOR vzw
Co-productie : Monty
Met de steun van De Vlaamse Overheid

Afbeeldingen website
Foto: Tine van Aerschot

  • 25.05.23

    -  20u30
  • 26.05.23

    -  20u30
  • 27.05.23

    -  20u30