programma

20, 21.02

Waarover ik fantaseer als ik over de liefde fantaseer

Sara Haeck / tg STAN

20u30

  • Nederlands
  • voorstelling
  • première

De romantische komedie heeft als fictiegenre geen al te goede reputatie. Romcoms zijn voorspelbaar, creëren onrealistische verwachtingen over de liefde en representeren stereotype genderrelaties. Gaan de personages uit elkaar of blijven ze samen? Wat maakt het uit in een wereld die geplaagd wordt door ecologische rampen, economische inflatie en groeiende sociale ongelijkheid.

 

Maar romantische komedies zijn ook de plek bij uitstek waar we onderzoeken hoe we met elkaar communiceren, hoe we onszelf blootgeven en welke normen en waarden daarmee gepaard gaan. Het is een wereld waarin we worden aangespoord om hogere en betere verwachtingen te creëren voor onszelf en voor anderen, waarin we kunnen dromen van een scenario waar de liefde uiteindelijk alles overwint.

 

In deze voorstelling repeteren Chloë Behiels, Goele Derick, Sara Haeck en Bart Hollanders samen een romantische komedie. Tijdens het repeteren worden ze geconfronteerd met hun eigen verlangens, fantasieën en perversies. Ze denken na over wat romantiek voor hen betekent: hoe heb je lief, hoe kwetsbaar durf je zijn en hoe maak je contact?

Waarover ik fantaseer als ik over de liefde fantaseer is een creatie in het kader van ‘de medeSTANders’, een initiatief waarbij jonge makers een voorstelling uitwerken onder de vleugels van STAN. 

VAN & MET Chloë Behiels, Goele Derick, Sara Haeck & Bart Hollanders CONCEPT Sara Haeck COACHING Damiaan De Schrijver, Lola Bogaert & Jolente De Keersmaecker PRODUCTIE Tg STAN