programma

13, 14.12

30 jaar Discordia | Ritter, Dene, Voss

30 jaar Discordia | Ritter, Dene, Voss

20u30

Maatschappij Discordia speelt dit jaar 30 in Monty Kultuurfaktorij en dat vieren wij! Het legendarische en eigenzinnige Amsterdamse gezelschap zijn revolutionairen in het theaterlandschap en een vaste waarde in Monty. Daarom: een week lang Discordia Fest met Ritter, Dene, Voss, hun eerste voorstelling in Monty in 1986 en 2 dagen de veere.

Ritter, Dene, Voss is Thomas Bernhard op zijn best. Hard gescheld en lichtvoetig gefoeter, repeterende tirades over toneelspelen, de schilderkunst, de medische wetenschap en gebak. Het stuk gaat over twee zusters, toneelspeelsters, die in hun Weense stadsvilla wachten op de thuiskomst van hun broer, de filosoof die terugkeert uit een inrichting.

De Oostenrijkse auteur Thomas Bernhard schreef deze familie komedie in 1984 voor Ilse Ritter, Kirsten Dene en Gert Voss. Drie van zijn geliefde acteurs van het Wiener Burgtheater die met de regisseur Peymann samenwerkten.  Ritter, Dene, Voss is ook de naam van dit stuk  met bespiegelingen over het leven van Ludwig Wittgenstein en zijn zusters, geschreven met deze drie akteurs voor ogen.

met Annette Kouwenhoven, Matthias de Koning, Jan Joris Lamers en daarnaast in wisselende bezetting: Vincent van den Berg, Anouk Driessen, Jorn Heijdenrijk, Miranda Prein, Margijn Bosch

  • 13.12.16

    -  20u30
  • 14.12.16

    -  20u30