programma

18, 19.12

Abattoir Fermé | Chaostrilogie

Abattoir Fermé | Chaostrilogie

20u30

Abattoir Fermé’s integrale Chaostrilogie bouwt voort op de drie originele luiken (Indie – Tinseltown – Lalaland). Speciaal voor de tiende verjaardag; en dan nooit meer te zien.

Welkom in Lalaland, de grootstad waar de apocalyps al begonnen is. Zo chaotisch dat ze op de kaart wordt afgebeeld als een witte vlek. Honden zwerven er door de gangen van wolkenkrabbers en mensen spugen er op elkaar voor wat afkoeling in de hitte. Een plek waar superhelden een stille zelfmoord verkiezen boven een bestaan tussen de Hitler-klonen en elektronicajunkies, de mister Panda’s en aspirant-actrices.

Het zenuwcentrum van deze metropool is Wilfried Pateet-Borremans: theaterregisseur, monstre sacré, geniale zot. De oude man heeft een artificieel universum in een doos gekweekt. Met daarin een melkweg, waarin leven evolueert. En in die doos creëert hij een stuk: vreselijk, raar en ondoorgrondelijk diep.

tekst Stef Lernous, Joost Vandecasteele
regie Stef Lernous
spel Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel, Mark Verstraete, Kirsten Pieters, Pepijn Caudron
muziek Kreng

Het is in afgrijzen dat de herkenning ontstaat. Zo gruwelijk als een sprookje zonder einde. Of een televisie zonder stopknop. Elke Van Campenhout over Indie, De Standaard, 2005

(…) een intelligent stuk over theater, politiek, consumptie, wetenschappelijke vooruitgang en technologie maar ook over een gebrek aan communicatie en liefde. (…) Gortig maar nooit gratuit. Abattoir fermé ambeteert en choqueert. Liv Laveyne, over Indie, De Morgen, 2005

www.abattoirferme.be

 

  • 18.12.09

    -  20u30
  • 19.12.09

    -  20u30