programma

16.02

Abattoir Fermé presents | ARCANUM [Kreng in concert]

Abattoir Fermé presents | ARCANUM [Kreng in concert]

20u30

Wie zich weleens afvraagt wie er schuilgaat achter de donkere, gritty, hypnotische, melancholische, gevaarlijke,… soundscores van Abattoir-producties als Tinseltown, Tourniquet of Mythobarbital, krijgt het antwoord met ARCANUM, de nieuwste productie van Abattoir Fermé. Dit keer echter geen theatervoorstelling! ARCANUM neemt de vorm aan van een live concert, met splinternieuwe muziek van Kreng en begeleid door filmbeelden van Stef Lernous.

Onder het alter ego Kreng is Pepijn Caudron¨al een paar jaar huiscomponist bij Abattoir Fermé. In 2009 bracht Miasmah Records (Berlijn) zijn debuutplaat “L’autopsie phénoménale de Dieu” uit.
Voor de nieuwe compositie ARCANUM trekt Kreng de live-kaart en duikt hij in de koffer met collega-muzikanten Thijs Louis (gitaar) en Bram Bosteels (van Kaboom Karavan).

ARCANUM vertrekt vanuit Abattoir’s passie voor donkere en cinematografische soundscapes. Vanuit de liefde voor het archiveren van klank en de ‘grain’ die op tapes, cilinders of oude platen zit…
Kreng, Bram Bosteels en Thijs Louis treden op met een combinatie van live laptop-muziek, gitaar en klankkoffers. De set wordt begeleid door visuals die verwijzen naar de filmgedichten uit de 1910’s en 1920’s. Geen verhalende film, maar eerder een poëtisch/lyrische ervaring.

ARCANUM is het sluitstuk van Abattoir’s INDEX-trilogie. Dat drieluik (2009-2011) vertelt géén chronologisch verhaal-in-drie-delen, maar eerder een poging om het archief en de elementen waar Abattoir Fermé eerdere theatrale werelden mee creëerde, te catalogiseren en uit te puren. Het eerste deel Snuff focuste vooral op de beeldtaal en werd een tekstloze trip doorheen de kunstgeschiedenis. De opvolger Phantasmapolis (Index 2), was dan weer een terugkeer naar volbloed teksttheater in de vorm van vijf monologen. Met ARCANUM (Index 3) kiest Abattoir Fermé, als afsluiter, voor muziek, courtesy of Kreng & Abattoir Fermé…

ARCANUM is een live muziekoptreden dat zich wellicht het best laat omschrijven als een melancholisch en spannend gedicht.

Een sneak preview was vorig jaar te zien op het Unsound-muziekfestival in Krakau (Polen). De officiële premièrereeks loopt begin februari 2011 in kc nOna (Mechelen) en vertrekt daarna op tournee.

Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=q_TBx7Xdwno

Credits:

Een productie van Kreng, Stef Lernous en Laura Aernoudt.
Line-up: Kreng, Bram Bosteels, Kaboom Karavan.
Visuals: Stef Lernous
Producenten: Abattoir Fermé i.s.m. kc nOna en Beursschouwburg. 

  • 16.02.11

    -  20u30