programma

10, 11.03

De Kersenvla | UITGESTELD

Abattoir Fermé | De Kersenvla

20u30

CORONA-UPDATE | Deze voorstelling krijgt een nieuwe speeldatum in het najaar van 2021.

Tijdens een heel erg late nacht, of mogelijk een heel erg vroege ochtend, in 1905 komen een gevierde ballerina, een Nederlandse acteur en de grande dame van het Russische theater samen in Wisjni Nowgarad. Daar repeteren ze onder de bezielende leiding van regisseur Ewelina, het kersverse meesterwerk van Danny Tsjechov De Kersenvla.

Danny Tsjechov werd geboren in 1851 in Taganrog als halfbroer van Anton Tsjechov. Dat is moeilijk: Danny’s idee voor De Albatros werd schaamteloos gestolen door Anton, die vervolgens furore maakt met De Meeuw. En wanneer Danny de boel herschrijft als Tante Olga, gaat Anton ermee aan de haal als Oom Wanja.

Met De Kersenvla waagt Abattoir Fermé zich aan een voorstelling over iets wat ons nauw aan het hart ligt: theater.

Over de makers

Het werk van Abattoir Fermé vertrekt uit een fascinatie voor ‘de wereld achter de wereld’: de geheimen van onze cultuur, de wortels van onze collectieve angsten en de verborgen wondes, fantasieën en rituelen van deze tijd. Als inspiratiebronnen tref je in het Abattoir steevast mooie en gevaarlijke vrouwen, zonderlinge mannen op zeepkisten, een crypto-zoölogische santenboetiek en het einde van de wereld.

In de pers

“Terwijl het theaterwereldje de mond vol heeft van urgentie, doet Lernous spelenderwijs zijn eigen ding. De Kersenvla is een uit de hand ­gelopen grap, het resultaat van een verspreking die stoemelings tot een avondvullende voorstelling is uitgegroeid.” – ★★★★☆ De Standaard, Gilles Michiels

“Langzamerhand ‘rijst’ De Kersenvla tot een bescheiden feestje.” – ★★★☆☆ Knack, Els Van Steenberghe

  • 10.03.21

    -  20u30
  • 11.03.21

    -  20u30