programma

9.11

Rebota rebota y en tu cara explota

Agnès Mateus en Quim Tarrida | Belgische première

20u30

Over het vrouwenlichaam als beloning in sprookjes of politieke huwelijken. Over hoe in Spanje wekelijks twee vrouwen worden vermoord door hun partner, zonder het nieuws te halen. Over een mannelijke canon die zichzelf in stand houdt omdat vrouwen worden weggeschreven in wetenschap, kunst…

Mateus en Tarrida spreken zich in de voorstelling uit over hedendaagse taboes en hypocrisie. Hoe is het mogelijk dat wij zo vaak getuige zijn van onrecht, zonder dat we ons zelfs maar verroeren? Over verwaarlozing, wanhoop of het geweld dat velen vandaag moeten ondergaan. Zo tonen ze een angstaanjagende lijst van alle slachtsoffers van gendergeweld, die sinds 2015 in Spanje zijn gevallen.

Rebota rebota y en tu cara explota is een eerlijk, toegewijd en rauw kunstwerk. Een aangrijpende, theatrale splinterbom over de positie van vrouwen.

20’sessie: gratis op 09/11 om 19u50

De geschiedenis van het feminisme in België

Spijker uw kennis bij in 20 minuten.

“Als we onze strijd uit het verleden niet kennen, kunnen we nochtans geen analyse maken van het heden en plannen voor de toekomst.” – MT

Monika Triest, de eerste professor Vrouwenstudies in Amsterdam

Rebota Rebota y en tu cara explota won de Critics Award in 2017 voor ‘beste voorstelling’ van New Trends en de FAD Sebastià Gasch Applause Award in 2018.

Agnès Mateus is een boegbeeld van het Catalaans theater.

In Spanje worden wekelijks twee vrouwen vermoord. Desondanks moeten vrouwen zich verdedigen en rechtvaardigen. Wij vrouwen ‘sterven’ niet, we worden vermoord. Laten we de dingen bij hun naam noemen.

Agnès Mateus

  • 09.11.19

    -  20u30