programma

28, 29.10

Amperdans | Benjamin Vandewalle | Co-Productie

Amperdans | Benjamin Vandewalle | Co-Productie

In Co-Productie gaat Benjamin Vandewalle op zoek naar een alternatieve en creatieve financiering voor zijn volgende productie.
Een choreograaf is voor de financiering van zijn werk afhankelijk van het subsidiesysteem van de overheid. Maar Benjamin Vandewalle tracht nu via een direct cont(r)act met het publiek op een alternatieve manier aan financiële middelen te geraken.
“Als jonge maker zie ik mezelf genoodzaakt om voor financiering andere pistes te exploreren. Dus dacht ik het publiek te vragen te investeren in een van mijn nieuwe voorstellingen. Het slinken van projectsubsidies treft namelijk niet alleen de makers en de huizen, maar ook het publiek. Daarom vraag ik hen hun engagement te tonen.”

Co-Productie is een voordracht van zijn eigen werk. Het publiek kan, als een ‘kleine mecenas’, investeren in zijn volgende voorstelling. De ‘investeerders’ worden systematisch op de hoogte gehouden van de artistieke vorderingen, waarbij meningen, suggesties of ander vormen van inspraak welkom zijn.
Vandewalle’s opzet is om een voorstelling te creëren voor het publiek, met het publiek en dankzij het publiek.

Benjamin Vandewalle doorliep de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. Tijdens zijn opleiding creëerde hij onder meer de installatie Théâtre de La Guillotine en We Go, een duet met de Italiaan Vincenzo Carta. We Go werd ook de naam van de productiestructuur opgezet door Benjamin Vandewalle en Vincenzo Carta. In 2007 maakte het duo ook samen de voorstelling Inbetween. Birdwatching (2009) en One/Zero (2011) creëerde hij samen met beeldend kunstenaar en scenograaf Erki de Vries. Benjamin Vandewalle is actief in Zuid-Afrika en Mozambique, waar hij onder meer samenwerkte met de dansopleiding Nyakaza, en mee het project Comfusao opzette. Eind 2010 speelde Benjamin Vandewalle in Studium, een voorstelling van Busy Rocks.

 

  • 28.10.11

    -  21u30
  • 29.10.11

    -  21u00