programma

26, 29, 29.10

Amperdans | Charlotte Vanden Eynde | Shapeless

Amperdans | Charlotte Vanden Eynde | Shapeless

Met Shapeless danst choreografe en danseres Charlotte Vanden Eynde een indrukwekkende danssolo die varieert tussen verstilde en uiterst explosieve momenten.” (Els Van Steenberghe, Knack.be)

In Shapeless laat Charlotte Vanden Eynde het beeldende, dat haar voorstellingen tot nu toe kenmerkte, voor een deel achter zich. Deze keer vertrekt ze van zuiver fysieke, vormelijke en vooral dynamische aspecten van beweging. Ze gaat op zoek naar een soort ‘vormeloosheid’, naar een chaotische en ongrijpbare ‘vorm die geen vorm is’. Waar ze in het verleden het dansvocabulaire als danseres negeerde of probeerde van zich af te schudden, treedt ze er nu mee in dialoog. In nauwe relatie met muziek en licht, tast ze de grenzen van de abstractie af, zonder de emotie uit het oog te verliezen. Met Shapeless zet Vanden Eynde een duidelijke nieuwe stap in haar artistieke parcours.

Na haar studie bij P.A.R.T.S. waar ze tot de eerste lichting behoorde, trok Charlotte Vanden Eynde (°1975) de aandacht met intieme en persoonlijke producties zoals Lijfstof (2000) en MAP ME (2003). Nadat ze haar horizonten verbreedde – ondermeer via de hoofdrol in Dorothée Van Den Berghes film Meisje en via de samenwerkingen met Jan Decorte – keerde ze terug naar de dans met I’m Sorry It’s (Not) A Story (2009), een opmerkelijke solo waarin het herontdekken van zichzelf centraal staat.

Choreografie, dans, muziek, geluidmix Charlotte Vanden Eynde – Coaching Nada Gambier – Licht en techniek Bert Vermeulen en Elke Verachtert – Kostuum Juliette Bogers – Muziek Einstürzende Neubauten, Hans Appelqvist, John Zorn, Brigitte Fontaine, Nicolas Collins, Shock Exchange – Productie wpZimmer (Antwerpen) – Coproductie Kunstenfestivaldesarts (Brussel) – Met de steun van Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Kunstencentrum Vooruit (Gent), STUK Kunstencentrum (Leuven) en de Vlaamse Gemeenschap – Dank aan Marc Vanrunxt, Maya Wilsens, Etienne Guilloteau en Willem Vanden Eynde

www.charlottevandeneynde.be

 

  • 26.10.11

    -  22u30
  • 29.10.11

    -  20u00
  • 29.10.11

    -  20u00