programma

26, 27.10

Amperdans | Franziska Aigner | Fields

Amperdans | Franziska Aigner | Fields

21u00

In fact this is what Fields is about: Imagination, and our remembrance of this perhaps most human and greatest form of representation, also meaning accuracy and freedom. (Carola Platzek, Corpusweb)
Franziska Aigner is part of the recent generation of innovation-oriented dance creatives. (Helmut Ploebst, Der Standard)

In Fields richt choreografe Franziska Aigner de aandacht op de theaterruimte zelf. Dechoreografie creëert tussenruimtes en formaties in de ruimte, die ze zien als de binnenkant van de wereld. Ze raakt aan de materialen, texturen en atmosferen van de theaterruimte. Franziska Aigner gebruikt de afwezigheid van een lichaam als artistieke strategie, waarmee ze alle elementen van de ruimte als het ware activeert.
De ruimte wordt herbekeken, door ze te vouwen en te ontvouwen, door ze bij te houden en af te geven, door te vermorzelen, af te breken, te verstoppen, te bedekken en ruw te maken. Fields is een hervertelling van de ruimte, een heruitvinding van choreografische subjecten.

Franziska Aigner werd geboren in Salzburg (Oostenrijk) in 1985, en studeerde af aan P.A.R.T.S. in de zomer van 2008. Tijdens haar studies startte ze verscheidene projecten op, en nam in andere werkprocessen deel, gaande van het creëren van performances tot het publiceren van artikels over hedendaagse dans. Franziska sloot haar opleiding af met het duet Throwing Rocks, samen met haar collega Gabriel Schenker. Deze voorstelling is deel van het Aerowaves netwerk en kent een wijde spreiding. Samen met vier vorige studiegenoten (Fabiàn Barba, MarisaCabal, Tuur Marinus en Gabriel Schenker) werkt Franziska in het kader van het collectief/platform Busy Rocks. Los van haar eigen choreografische werk, danst Franziska ook in het werk van Alexandra Bachzetsis, Benjamin Vandewalle, Ula Sickle en Thomas Hauert/Thiery de Mey.

Concept Franziska Aigner (Busy Rocks) – Ontwikkeling, performance Franziska Aigner, Sirah Foighel Brutman, Mathias Windelberg – Dramaturgisch advies Sandra Noeth -Beeld Astrid K. Wagner – Lichttechniek Tom Bruwier -Muziek Meshuggah, The mouth licking what you’ve bled – Productie Caravan Production voor Busy Rocks (Brussel, BE) – Coproductie Beursschouwburg (Brussels, BE), imagetanz (Wien, AT) – Residenties Beursschouwburg (Brussel, BE); brut (Wien, AT); Kunstencentrum BUDA (Kortrijk, BE); Konstnärsnämnden, The International Dance Programme in Rörelsen, Danscentrum Syd, Dansstationen, Skånes Danstheater (Malmö, SE); Monty (Antwerpen, BE); WorkSpace Brussels (BE) – Met de steun van Kulturabteilung der Stadt Wien – Busy Rocks is artist-in-residence in Beursschouwburg (Brussel, BE)

 

 

  • 26.10.11

    -  21u00
  • 27.10.11

    -  21u00