programma

28.04

Ambient Theatre Fury

Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms

20u30

Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms behaalden beiden hun master Drama aan het KASK Gent. Bartlebabe gold er als Jägers afstudeerproject. Ze was in tal van films te zien en stond ook al op scène in voorstellingen van Michiel Vandevelde, Desnor en tibaldus. Ooms liep stage bij Ula Sickle en volgde het STUDIOS programma aan P.A.R.T.S.

Two people, and a frantic desire for an encounter. 
In perpetually anguished attempts to connect, saying ‘you’ is locked in an endless echo of an ‘I’.  
But they, and their emotions, are real, fleshed out in their striving bodies!  
Under a flood of smartness lurks a heap of insecurity.  
How little it takes and yet so unreachable it seems to leave one’s own ego-chamber and construct something else, a relation with another.

Met Ambient Theatre Fury zetten Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms hun artistiek onderzoek verder naar de relatie tussen digitale media en subjectiviteit in crisis. Na Bartlebabe, dat het individu ontrafelde in een virtuoze monoloog, markeert Ambient Theatre Fury de volgende stap: de zoektocht naar een dialoog tussen flamboyante en angstige figuren.

Jäger en Ooms vertrekken van de vaststelling dat de hedendaagse cultuur steeds meer doordrongen is van zogenaamde ‘ambient’ ervaringen. Netflix-series, populaire songs, maar ook de streams van onze social media feeds: ze ontstaan vanuit een specifieke kruising van lichtzinnig genot met banale verleiding. Ze genereren een vorm van afwezigheid; het is een soort pseudo-activiteit die het tijdsbesef verdooft en van het subject een zekere onbewogenheid verlangt. Wat gebeurt er als deze ambient kwaliteit wordt uitvergroot en versterkt, zodat ze furieus over de scène gaat razen zonder beperkingen?

Foto’s website: Tina Herbots

Promobeeld: Pieter Dumoulin

Jäger & Ooms Double Bill

Combineer deze voorstelling met Bartlebabe (27 april, 20:30) en krijg korting op de ticketprijs. Koop jouw tickets via onderstaande link om van deze korting te genieten.

“Een sterke nieuwe stem in het theaterlandschap.”

Het Nieuwsblad

Over de makers

van en met Anna Franziska Jäger, Nathan Ooms | kostuums, scenografie, outside eye Carly Rae Heathcote | dramaturgie Bojana Cvejić | tekst coaching Bryana Fritz | productie CAMPO | coproductie TAZ, Sabam For Culture, Kunstenwerkplaats | met steun van De Grote Post, VGC, Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap
  • 28.04.22

    -  20u30