programma

16.12

Tafelen

ANNA SCHLOOZ

19u00

Welkom aan tafel. Vandaag op het menu: een vegan maaltijd met als bijgerecht alternatieven voor zorg en familie.

Het nucleaire gezin is het gezin zoals wij dat kennen: vader, moeder en één of meer kinderen. De opkomst van industrialisatie en kapitalisme maakte het kerngezin tot een financieel levensvatbare sociale eenheid. Dit gezin is dus goed voor de groei van de economie zoals we die nu kennen, en draagt bij aan het huidige kapitalisme en patriarchaat.

Tafelen is een sociaal kunstproject waarin Anna Schlooz alternatieve vormen van gezinsvorming en -zorg onderzoekt. Dat doet zij vanuit haar ervaringen in zowel jeugdzorg als uit queer communities.

In deze diner-perfomance maak je kennis met haar onderzoek en word je uitgenodigd om onder het genot van lekker eten samen na te denken. Aan tafel!

Foto’s website:ANNA SCHLOOZ

Wat is het nucleaire gezin? En wat zijn de alternatieven?
Under capitalism families are fundamentally a way of organizing work.

Sophie Lewis – Mothering against the world

Over Tafelen

Tafelen is een tussentijds toonmoment in een langere zoektocht. In het proces tracht Anna samen te werken met mensen buiten de kunstwereld. Al zoekende creëert ze momenten die zich bevinden tussen performances, sociale ontmoetingen en filosofische bijeenkomsten.

Over Anna Schlooz

In 2022 studeerde Anna Schlooz af van de Master Fine Arts aan KASK te Gent, met behulp van het Prins Bernard Cultuurfonds. Daarvoor voltooide ze ook daar de bachelor Performance en op ArtEZ (Arnhem, NL) de bachelor Theater Docent. Sindsdien werkt ze samen met verschillende culturele en sociale organisaties. In 2023/2024 ontwikkelt ze het sociale karakter van haar praktijk verder met behulp van de Beurs voor opkomend talent van het Vlaamse Kunstendecreet en met ondersteuning vanuit The Coalition of Care.

Credits

foto’s Lukas Neeven

  • 16.12.23

    -  19u00