programma

16, 17.12

What The God | UITGESTELD

Anouk Friedli & Guus Diepenmaat | What The God

20u30

VOORSTELLING UITGESTELD • Om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat deze voorstelling niet door. In overleg met de artiesten bekijken we of er nieuwe data gevonden kunnen worden. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Anouk Friedli en Guus Diepenmaat doen onderzoek naar wat geloof betekent in deze tijd en wat religie daar in godsnaam nog mee te maken heeft. Ze creëren een rituele club voor 21e-eeuwse zinzoekers. Ervaren ayahuasca gebruikers, spirituele beginners, conservatieve atheïsten, twijfelende agnosten, iedereen is welkom. Zal het publiek de ratio laten varen en zich overgeven aan hun onderbuik?

Over de makers

Guus Diepenmaat en Anouk Friedli zijn twee Brusselse theatermakers/performers. Sinds september 2019 bundelen ze hun krachten onder vzw For Real. Onder deze noemer ontwikkelen ze uiteenlopende artistieke projecten. Vorig jaar waren ze te gast in Monty met de voorstelling Alex Moons.

Guus Diepenmaat onderzoekt in haar werk als performer en regisseur hoe onze lichamen met elkaar communiceren. Tijdens haar opleiding aan het Ritcs ontwikkelde ze een grote gevoeligheid voor fysicaliteit en ritme. Ze studeerde af met de voorstelling HOHOHOHO waarmee ze in 2017 de special mention prijs won op het Itself Festival in Warschaw (Polen). Ze werkte samen met oa. Jetse Batelaan, Lizzy Timmers, Ultima Vez, Micha Goldberg en Teun Brock. Momenteel werkt Guus aan een installatie rond genderfluïditeit en schrijft ze poezie.

Anouk Friedli schrijft, regisseert en speelt. Na de regie-opleding aan het Ritcs volgde ze de master schrijven. Anouk behoorde tot de tweede generatie Montignards en liep stage bij Christoph Marthaler. Haar werk gaat vaak over de menselijke verbeelding als emancipatorische kracht om het systeem in vraag te stellen. In 2019 regisseerde ze Alex Moons waarvoor ze samenwerkte met oa. Monty, Dood Paard, C-takt en Pianofabriek. In 2020 werd ze geselecteerd om een voorstelling te maken voor het Boslab-festival in Amsterdam en organiseert ze Het Schrijverslab, een mini-festival dat in het teken staat van tekstueel experiment.

  • 16.12.20

    -  20u30
  • 17.12.20

    -  20u30