programma

28.02, 1.03

’t Barre Land / April is the cruellest month

't Barre Land / April is the cruellest month

20u30

’t Barre Land is bekend om zijn vertalingen en bewerkingen van toneelklassiekers en wereldliteratuur, maar speelde ook meer performanceachtige voorstellingen zoalsThe Waste Land (1997) en Unreal City (1998). Twee onnavolgbare collages van tekst, beeld en muziek. In het voorjaar maakte het gezelschap de onvoorstelbare voorstelling April is the cruellest month waarin het accent ligt op zelden gespeeld of onspeelbare geacht toneelwerk. De eerste regel van T.S. Eliot’s beruchte gedicht The Waste Land (1992), April is the cruellest month, verschaft de titel.

“Vanuit de coulissen wordt de nietsbevroedende toeschouwer een blik gegund op de machinaties van de toneelspeelkunst in haar minst gekende vorm. Kansloze toneelstukken, onvertoonbaar, onvertaalbaar, te klein voor het tafelkleed van de schouwburg en te groot voor het servet van de schuifdeuren. Met drank na, tijdens en vooraf!”

April is the cruellest month bestaat mogelijk uit: Pitten (Een blik in het souffleurshokje) – Herman Heijermans * Tics, or doing the deed (A sex comedy) – René Berton * Theaterplicht (Ingezonden brief) – Karl Valentin * Treurspeler tegen wil en dank (Klucht in één bedrijf) – Anton Tsjechov * De menselijke kanonskogel (Variété met doodsverachting zonder levensverwachting).

van/door/met Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Anouk Driessen, Peter Kolpa, Ingejan Ligthart Schenk, Martijn Nieuwerf, Czeslaw de Wijs (spel), Michiel Johannes Jansen (scenografie) en Floortje Bakkeren, Wouter Goedheer en Simone Scholts (productie)

  • 28.02.07

    -  20u30
  • 01.03.07

    -  20u30