programma

26, 27.01

The Temple Independent Theatre Company / Ahmed El Attar | Before The Revolution

The Temple Independent Theatre Company / Ahmed El Attar | Before The Revolution

20u30

25 januari 2011: een beslissend moment voor Egypte en de wereld.

Zeven jaar na Tahrir neemt regisseur Ahmed El Attar zijn land onder de loep. Maar omdat men in Egypte niet mag praten over wat er gebeurde ná de revolutie, onderzoekt de voorstelling de periode vóór de revolutie.
Hoe kijken we terug op dat scharniermoment, persoonlijk zowel als maatschappelijk? Wat herinneren we ons nog van de tijd ervoor? En welke zijn de parallellen met vandaag?

Before The Revolution gaat al deze vragen te lijf met een mix van documentaire en theater, fictie en realiteit. Tekst en acteurs staan centraal, op een bijna leeg toneel.

Ahmed El Attar is regisseur en toneelschrijver, en een drijvende kracht achter de artistieke scene in Caïro. Hij is directeur van het pluridisciplinaire Downtown Contemporary Arts Festival (DCAF) en van de Emad Eddin Studios. Zijn stuk The Last Supper was te zien op het Festival van Avignon en bij BOZAR. In het najaar van 2009 was Ahmed El Attar reeds te gast in Monty met zijn voorstelling On the importance of being an Arab. Newsweek riep hem uit tot een van de 42 persoonlijkheden die de Arabische wereld hebben veranderd.

Gesproken taal: Arabisch
Boventiteling: Nederlands & Frans

Tekst en regie: Ahmed El Attar | Spel: Ramsi Lehner and Nanda Mohammad | Productie: The Temple Independent Theatre Company

Wikipedia over Tahrirplein
Wikipedia over Egyptische Revolutie 

  • 26.01.18

    -  20u30
  • 27.01.18

    -  20u30