programma

3.04

Bleri Lleshi | De neoliberale strafstaat | boekvoorstelling

Bleri Lleshi | De neoliberale strafstaat | boekvoorstelling

20u30

GRATIS | RESERVATIE NIET NODIG

Nooit was de kloof tussen arm en rijk in ons land zo groot. Eén Belg op vijf kan moeilijk de eindjes aan elkaar knopen. Het zijn hallucinante cijfers. Maar wat staat hoog op de politieke agenda? Criminaliteit. Veiligheid. Overlast. Hangjongeren. Lukt het niet om de echte problemen aan te pakken, dan kloppen politici steeds op diezelfde nagel van repressie.
Een strafstaat gebouwd op de ruïnes van de welvaartsstaat: aan de hand van theoretisch onderzoek en praktijkervaring, toont Lleshi aan waar dertig jaar neoliberalisme ons in snel tempo naartoe voert en zet hij aan tot nadenken over alternatieven.

Lleshi’s boekvoorstelling wordt gevolgd door een panelgesprek met Meyrem Almaci (Groen), Yasmine Kherbache (Sp.a), Peter Mertens (PVDA) en Omar Ba (Afrikaans Platform), ingeleid door Jos Vander Velpen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) en gehost door Layla El-Dekmak. De avond wordt afgesloten door het Gjovalin Nonaj Duo: traditionele- en klassieke muziek uit Albanië en Balkan.

Bleri Lleshi is politiek filosoof, mensenrechtenactivist en jongerenwerker. Hij is mederedacteur van Identiteit en Interculturaliteit (2010) en redacteur van Brieven uit Brussel (2013). Lleshi schrijft voor Knack en De Morgen, en zijn populaire blog blerilleshi.wordpress.com.

PROGRAMMA

20u30: Welkom door Layla El-Dekmak en kort woord van Thomas Blommaert (EPO)

20u35: Inleiding door Jos Vander Velpen (voorzitter Liga voor Mensenrechten) gevolgd door voorstelling van het boek De neoliberale strafstaat

20u50: Reacties van Meyrem Almaci (Groen), Peter Mertens (PVDA), Yasmine Kherbache (Sp.a) en Omar Ba (Afrikaans Platform)

21u30: Muzikale intermezzo door Gjovalin Nonaj duo (traditionele- en klassieke muziek uit Albanië en Balkan)

21u40: Bleri Lleshi, Meyrem Almaci, Peter Mertens, Yasmine Kherbache en Omar Ba gaan in gesprek onder leiding van politiek filosoof Thomas Decreus

22u10: Publiek krijgt het woord

22u30: Einde

  • 03.04.14

    -  20u30