programma

30.11, 1.12

Politics of Colours / Chromopolitika

BOJAN DJORDJEV

20u30

Op vraag van Europalia Arts Festival, creëert Bojan Djordjev een interactieve performance in samenwerking met Georgische makers. Zoals steeds in zijn theater staat daarbij de erfenis van linkse politieke stromingen in Europa centraal. Politics of Colours / Chromopolitika vertrekt van de architectuur van Tbilisi, de patronen van traditionele Georgische tapijten, de schilderkunst van Niko Pirosmani en de monumentale, kleurrijke mozaïeken uit de Sovjetperiode in de publieke ruimte.

Met poppenspelers, een dj en een danseres als gidsen, ontrafelt het publiek een kleurrijk, meerlagig tapijt aan de hand van een rebusspel rond traditie en moderniteit. Bestaat er een verband tussen al deze kleuren en ons revolutionaire verlangen?

Foto’s website: Bojan Djordjev

EN –  At the request of Europalia Arts Festival, Bojan Djordjev creates an interactive performance in collaboration with Georgian creators.  Politics of Colours / Chromopolitika departs from the architecture of Tbilisi, the patterns of traditional Georgian carpets, the paintings of Niko Pirosmani and the monumental, colourful mosaics of the Soviet period in the public space. 

Nieuwsgierig? Klik hier voor de volledige tekst!

Over Bojan Djordjev

Bojan Djordjev is een performancemaker uit Belgrado. Hij was redactielid en medeoprichter van het platform TkH (Walking Theory) en Journal for Performing Arts Theory (2001-2017). Als kunstenaar gebruikt hij het theater als een plek van collectieve denken, een machine voor het verwerken van ingewikkelde discours zoals economie, kunstgeschiedenis, politiek en kritische theorie. In zijn recent werk zoekt hij naar artistieke en theatrale publieke formats voor het marxistische denken, en staat het onderzoek naar het linkse artistiek erfgoed in Joegoslavië en elders centraal.

Credits

Concept & regie Bojan Djordjev
Scenografie Siniša Ilić
Tekst Bojan Djordjev en Alexandra Aroshvili
Muziek en geluid Besik Kapchelaishvil
Projectontwikkeling Ana Chorgolashvili
Performers Vladislava Djordjević, Luka Gergedava, Nino Namitcheishvili
In opdracht van europalia georgia
Coproductie europalia arts festival, Monty
Tekstredacteur Goran Ferčec
Geassocieerd producent Dragana Jovovic
Technische productie Kasper Dumon
Productieassistenten Salomé Dumbadze en Qeu Meparishvili

Tekeningen Siniša Ilić
Foto’s Ana Chorgolashvili

  • 30.11.23

    -  20u30
  • 01.12.23

    -  20u30