programma

15, 16.12

Bullitt – Arco Renz

Bullitt - Arco Renz

22u00

Bullitt is een dansvoorstelling in 3 delen waarin 4 dansers de confrontatie aangaan met de begrippen snelheid, ruimte en geluid. Al dansend voeren zij een onderzoek naar de fysieke beperkingen van het menselijk lichaam en de invloed van externe factoren zoals licht en muziek op hun bewegingen. Binnen de begrenzingen van hun lichaam en de omgeving waarin zij bewegen, gaan de dansers op zoek naar de hoogste vorm van vrijheid.

Monty volgt het parcours van de Duitse choreograaf Arco Renz al jaren. Renz studeerde dans en theater in Berlijn en Parijs en zakte daarna af naar Brussel om les te volgen bij P.A.R.T.S.. Hij werkte voor en met grote namen als Robert Wilson, Anne Teresa De Keersmaeker en Luc Bondy. In 2000 richtte hij zijn eigen compagnie Arco Renz/Kobalt Works op.

Het werk van Renz is grensverleggend en compromisloos. Zijn voorstellingen vertrekken vanuit een ‘abstracte dramaturgie’, waarbij de context van het verhaal achter de bewegingen verborgen blijft. Licht en geluid worden ingeschakeld om een nieuwe, niet-narratieve context te creëren. Voor Bullitt ontwierp multimedia-kunstenaar Chris Ziegler een imposante lichtsculptuur die, samen met de elektronische soundscape van Edmund Campion en Marc Appart, de dansers stuurt in hun bewegingen.

  • 15.12.06

    -  22u00
  • 16.12.06

    -  22u00