programma

1, 2.04

Kale bomen ruisen niet / Sans feuilles, les arbres ne bruissent pas | UITGESTELD

BXL WILD | Kale bomen ruisen niet / Sans feuilles, les arbres ne bruissent pas

20u30

CORONA-UPDATE | Deze voorstelling krijgt een nieuwe speeldatum in het najaar van 2021.

Twee vrouwen zitten voor een caravan. Het is ochtend. De ene was al wakker, de andere is net opgestaan. Koffie? Thee? Een gesprek komt op gang, zoals de dag zich langzaam ontspint, in een lichte koortsachtige sfeer. Ze zullen bezoek krijgen vandaag.

We weten niet wie er zal langskomen, maar ze wachten alsof hun leven ervan afhangt. Het heeft iets Becketiaans, dat wachten op, maar in dit geval zijn het twee vrouwen die doen denken aan het duo van Laurel en Hardy of Thelma en Louise. Ze kunnen niet zonder elkaar maar vinden de ander soms onuitstaanbaar. En waar wonen ze eigenlijk?

De ene vrouw ontvluchtte een veel te gewelddadige man en zocht onderdak bij de andere. Nu leven zij samen. In veiligheid? Heeft het fysieke geweld plaats gemaakt voor de psychische dominantie? Herhaalt het machtsspel zich opnieuw? Is het leven een vicieuze cirkel?

De tragikomedie Kale bomen ruisen niet / Sans feuilles, les arbres ne bruissent pas werd geschreven door de Nederlandse theaterauteur Magne van den Berg en vertaald naar het Frans door Esther Gouarné.

Over de makers

De actrices Ina Geerts en Andréa Bardos zijn beide leden van het Brusselse acteurscollectief BXL WILD dat voorstellingen maakt waarin Nederlandstalige en Franstalige Brusselse acteurs samenwerken. “Volgens ons is het uniek om in een theaterstuk naargelang de taal van de gesprekspartner te switchen van het Nederlands naar het Frans. De dagelijkse twee- en of meertaligheid zit in het DNA van de Brusselaar.”

  • 01.04.21

    -  20u30
  • 02.04.21

    -  20u30