programma

12.05

Useless Land

CAROLINA MENDONCA & CATALINA INSIGNARES

23u00

De nacht biedt ons enkele uren om te treuzelen en te luisteren. Een behoefte om te vertrouwen op de tijdelijke gemeenschap van mensen waarmee we slapen. Een waaktoestand waarin we samen kunnen zijn in onenigheid, met onze verschillende talen en dromen, in een toestand tussen alertheid en slaap.

We nodigen het publiek uit om de nacht met ons door te brengen, liggend en luisterend. De teksten worden door Catalina Insignares en Carolina Mendonça voorgelezen tot het ochtendgloren. De nacht geeft ons de tijd om te verteren via onze monden en oren. Een eiland van zachte oppervlakte, een verbinding met een collectief terrein, een ruimte waar slapen een manier is om de wereld te begrijpen.

Foto’s website: CAROLINA MENDONCA & CATALINA INSIGNARES

De organisatie voorziet matrassen en dekens, en een licht ontbijt om 8u. Slaapzak voor extra comfort zelf mee te nemen.

Over de makers

Carolina Mendonça is geïnteresseerd in de kruisbestuiving van kennis en in kwetsbaarheid voor verschillende logica’s. Afgestudeerd in Performing Arts aan de ECA-USP en met een Master in Choreografie en Performance aan de Universiteit van Giessen in Duitsland. Haar laatste projecten zijn o.a Zones of Resplendence (2023) dat speculeert rond feministische perspectieven op geweld; Sirens (2021) een poging om te luisteren naar de sirenenzang als een collectieve praktijk; Pulp- History as a Warm Wet Place (2018) dat gaat over een intuïtieve archeologie die de resten van de XVII-XVIII eeuwen verteert; useless land (2018) waar ze samen met Catalina Insignares het publiek uitnodigen om te slapen terwijl ze door de nacht lezen.

Catalina Insignares is een Colombiaanse choreografe en danseres die in Brussel woont. Ze studeerde dans in Canada en Frankrijk, en voltooide een Master in Choreografie en Performance aan de Universiteit van Giessen, Duitsland.

Ze is geïnteresseerd in het gebruik van de zintuiglijke en fictieve middelen van het lichaam en van de aanraking om manieren te ontwikkelen om te communiceren met het onzichtbare. Ze zoekt naar het moment waarop dans onbegrijpelijke, wat dan ook-achtige subjectiviteiten en collectieven genereert. Haar praktijk omvat een duet dat gedurende enkele weken met een deelnemer wordt gedanst (us as a useless duet), een nachtlezing gericht op slapende lichamen (useless land), en zintuiglijke praktijken die luisteren naar de banden die we hebben met de doden (ese muerto se lo cargo yo).

  • 12.05.23

    -  23u00