programma

2, 16.06

Compagnie Barbarie | The end is dear. Iedereen kan schilderen

Compagnie Barbarie | The end is dear. Iedereen kan schilderen

20u30

Sorry!

Onze Winkel is tijdelijk gesloten.
De stock wordt momenteel aangevuld.

Compagnie barbarie heeft beslist om de twee laatste toonmomenten “Iedereen kan schilderen” en “Lend me your ears” van 2 en 16 juni niet te laten door gaan. In dit stadium is het materiaal te prematuur en te broos om te delen.

Wij broeden met veel enthousiasme verder en hopen u te mogen verwelkomen op 8 november in de Monty. Onze voorstelling “The end is dear” gaat dan in première.Dan tonen wij u met plezier waar al deze hersenspinsels, stoelgang, plaaster en plastiek toe geleid hebben.

– Cie Barbarie

 

 

Compagnie Barbarie werkt aan een nieuwe voorstelling: The end is dear. Première voorzien op 8 november 2013 in Monty.
Net zoals ze dat deden voor hun vorige voorstelling voeren ze een vooronderzoek in drie fases, drie werkweken, drie toonmomenten.
Dit vooronderzoek wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële en productieve steun van d e t h e a t e r m a k e r.

Onderzoek 2: “Iedereen kan schilderen”
“Een mens loopt evenveel kans om zuur en ongeplukt, uitgedroogd en rimpelig onder de boom te eindigen als trots een dikke, rijpe vrucht te worden.”

In week 2 gaan we dieper in op onze tweede grote inspiratiebron, namelijk op de werken van onze lievelingsschilder Michael Kvium. Het doel van deze werkweek is niet om zijn schilderijen aan een analytisch en beschouwend oog te onderwerpen maar om zelf in één van zijn werken te kruipen.

De figuren uit het werk van Kvium zijn niet meteen de meest vrolijke. Ook fysiek heeft de tand des tijds en het levensleed zijn sporen nagelaten op hun broze lichamen. Hun armen zijn ellendig lang, hun borsten hangen verdacht laag, er groeien schedels uit hun hoofden en handen uit hun mond.

En dat willen wij ook!

In deze week doen we een onderzoek naar materialen. Hoe kunnen we onze eigen lichamen zodanig vervormen, herkneden, beplakken, behangen en beschilderen dat wij ook eens voor Michael Kvium mogen poseren?

Op zondag tonen wij u hoe creatief we zijn  met klei en latex, wat u vooral thuis een keertje moet proberen en maken we een aantal levende schilderijen waar je (weliswaar door je vingers heen) naar wil blijven staren.


 

Compagnie Barbarie bestaat uit zeven (!) jonge madammen die elkaar ontmoetten op de toneelafdeling van het RITS. De dames lieten voor het eerst van zich horen in 2007. Toen besloten ze om hun regelmatige ‘koffie-met-taart-kletsen’ en hun kaartavonden om te zetten in heuse, professionele toneelrepetities. Die dames, dat zijn: Ruth Beeckmans, Evelien Broekaert, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel. Zij herkenden bij elkaar een voorkeur voor toneel met een scheve kijk op de werkelijkheid.

Wij lachen met onze angsten, onze kwellingen, onze onvervulbare wensen en de absurditeit van dit alles. De schoonheid ontdekken van de lelijke kantjes gaat bij ons gepaard met de relativering van dit alles en resulteert in een stevige lachsalvo. Deze mix van humor met inhoud en inhoud met buikgevoel: dat is Compagnie Barbarie.

  • 02.06.13

    -  20u30
  • 16.06.13

    -  20u30