programma

16.06

Compagnie Barbarie | The end is dear. Lend me your ears

Compagnie Barbarie | The end is dear. Lend me your ears

20u30

Sorry!

Onze Winkel is tijdelijk gesloten.
De stock wordt momenteel aangevuld.

Compagnie Barbarie heeft beslist om de twee laatste toonmomenten “Iedereen kan schilderen” en “Lend me your ears” van 2 en 16 juni niet te laten door gaan. In dit stadium is het materiaal te prematuur en te broos om te delen.

Wij broeden met veel enthousiasme verder en hopen u te mogen verwelkomen op 8 november in de Monty. Onze voorstelling “The end is dear” gaat dan in première. Dan tonen wij u met plezier waar al deze hersenspinsels, stoelgang, plaaster en plastiek toe geleid hebben.

– Cie Barbarie

 

Compagnie Barbarie werkt aan een nieuwe voorstelling: The end is dear. Première voorzien op 8 november 2013 in Monty.
Net zoals ze dat deden voor hun vorige voorstelling voeren ze een vooronderzoek in drie fases, drie werkweken, drie toonmomenten.
Dit vooronderzoek wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële en productieve steun van d e t h e a t e r m a k e r.

Onderzoek 3: “Lend me your ears”

In de derde en laatste onderzoeksweek gaat compagnie barbarie eindelijk eens leren luisteren.

Want een cliché is er om bevestigd te worden: zeven vrouwen maken veel lawaai en zijn zelden stil te krijgen.Toch verplichten we onszelf in deze onderzoeksweek om te leren luisteren naar muziek/geluiden/klanken die ons aangereikt zullen worden door de door ons zeer geliefde geluidsontwerper Wim Lots.

Op basis van de thema’s en ervaringen die we uit de twee vorige onderzoeksweken zullen halen zoeken we samen met Wim naar geluiden die aansluiten bij het inhoudelijke thema doodsangst (week 1) en die samenvallen met de beeldende wereld van kunstenaar Michael Kvium (week 2).

Het wordt een intuïtieve trip waarbij we instinctief en gevoelsmatig zullen oordelen over wat past en wat niet past, wat klinkt en wat botst.

In deze week bepalen we klankmatig wat de ‘sfeer’ zal worden van de uiteindelijke voorstelling ‘The end is dear’ en timmeren we een week lang aan een mogelijks geluidsdecor.

Op zondagavond bent u dan ook welkom om deze soundscape zonder voorstelling te komen beluisteren.

Wij zullen stilletjes meeluisteren en zwijgen als een graf.

Beloofd.


 

Compagnie Barbarie bestaat uit zeven (!) jonge madammen die elkaar ontmoetten op de toneelafdeling van het RITS. De dames lieten voor het eerst van zich horen in 2007. Toen besloten ze om hun regelmatige ‘koffie-met-taart-kletsen’ en hun kaartavonden om te zetten in heuse, professionele toneelrepetities. Die dames, dat zijn: Ruth Beeckmans, Evelien Broekaert, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel. Zij herkenden bij elkaar een voorkeur voor toneel met een scheve kijk op de werkelijkheid.

Wij lachen met onze angsten, onze kwellingen, onze onvervulbare wensen en de absurditeit van dit alles. De schoonheid ontdekken van de lelijke kantjes gaat bij ons gepaard met de relativering van dit alles en resulteert in een stevige lachsalvo. Deze mix van humor met inhoud en inhoud met buikgevoel: dat is Compagnie Barbarie.

  • 16.06.13

    -  20u30