programma

14, 14, 15, 15.05

Beyond the Black Box

Dan Mussett │The Dating Project: What is love?

THE DATING PROJECT is een doorlopende reeks van experimenten waarin technologie het gedrag van de gebruiker op een slechte of goede manier manipuleert. Het project poogt om onbekenden samen te brengen in een situatie van vreugde, spel, intimiteit en saamhorigheid. In openbare plaatsen volgt een groep onbekende mensen een video op hun smartphone.

THE DATING PROJECT: What is love? gaat tijdens het festival door in Antwerpen-Centraal. De voorstelling haalt haar inspiratie uit het dagelijkse leven van het treinstation en de duizenden toevallige ontmoetingen die er plaatsvinden tussen mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Musset bracht verschillende stations-verhalen en ontmoetingen in kaart en nodigt nu het publiek uit om deze verhalen opnieuw te creëren door in de schoenen van de oorspronkelijke vertellers te stappen en hun ervaringen opnieuw te beleven. Hoe kon het leven in het treinstation veranderen door de langzame maar gestage herhaling en opeenstapeling van deze handelingen? Wiens perspectief moet je erbij betrekken om gewoontes te laten veranderen? Hoe zou het treinstation als collectieve ruimte kunnen worden veranderd door de dominante gedragspatronen erin uit te dagen? Wanneer slaat de vreugde van de een over in de pijn van de ander?

THE DATING PROJECT: What is love? creëert een speelruimte waar de dominante verhalen van het treinstation tijdelijk worden opgeschort en andere mogelijkheden voor interactie, gedrag en samenzijn mogelijk ontstaan.

Over de maker

Dan Mussett is danser, maker en organisator, gevestigd in Antwerpen. Hij studeert in 2017 af als een Bachelor in dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, nadat hij eerder Engelse literatuur studeerde aan de Universiteit van Edinburgh. Momenteel werkt hij als performer met onder meer Jan Martens / GRIP en Ayelen Parolin. In 2018 ontvangt hij een onderzoeksbeurs van de Vlaamse overheid om onderzoek te doen naar nieuwe technieken en methodologieën om samenwerkingen in een artistieke context te stimuleren. Dit onderzoek voert hij samen met danser Laurent Delom uit. Een van de resultaten van dit onderzoek is de voorstelling ddddduetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt, die in première ging op C-TAKT#3 Festival 2019.

In het verlengde hiervan richt Dan in april 2018 MURMUR op, een lees- en discussiegroep voor mensen die actief zijn in de Antwerpse podiumkunstensector. Het doel van deze groep is om kennis te delen binnen de artistieke gemeenschap, met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. In 2019 begint Dan te werken aan THE DATING PROJECT, een ongoing reeks experimenten over hoe technologie gedrag manipuleert. De eerste resultaten van dit onderzoek werden getoond op het KRANK Festival (georganiseerd door Tuning People) in juni 2019. De komende jaren gaat Dan verder experimenteren.

Concept Dan Mussett | Content Developers Barbara T’Jonck, Bianca Zueneli, Dan Mussett | Web and Software Developer Vincent Van Dijck | Graphic Design Michael Strebel | With thanks to Rubina Pabani, Jonathan Ley, GRIP, Tuning People, Bar Leon, Andreas Fleck, Zehra Proch | Executive Production wpZimmer |Co-production EUROPALIA TRAINS & TRACKS, BOZAR, C-TAKT, De Studio, KAAP, Storm op Komst | With the support of The City of Antwerp, Flemish Government Activiteiten Premie, Royal Conservatory and Royal Academy of Fine Arts Antwerp
 • 14.05.22

  -  14u00
 • 14.05.22

  -  17u00
 • 15.05.22

  -  11u00
 • 15.05.22

  -  14u00