programma

30.03

Davis Freeman | nw @imprvd cmmn sns prjct (première)

Davis Freeman | nw @imprvd cmmn sns prjct (première)

20u30

Wat als Davis Freeman de auteursrechten van je voorstelling koopt, en die dan ook nog eens gaat namaken? U komt het te weten in de nw @imprvd cmmn sns prjct.

In hun cmmn sns prjct verwelkomen de Argentijnse Laura Kalauz en de Zwitserse Martin Schick het publiek in hun ondergoed. Achter hen een stapel spullen. Rommel, hebbedingetjes. Kalauz en Schick beginnen alles weg te geven. Je waant je in een promostandje. Als iemand jou gratis een fles douchegel aanbiedt, aanvaard je die toch?
Maar dan worden de conventies doorbroken. Als alles weggegeven is, beginnen de gulle schenkers plots te vrágen. Een broek, een trui – de toeschouwers scheuren bijna letterlijk de kleren van hun lijf. Er wordt geld geleend van iemand, en vervolgens wordt er geleend om de eerste terug te betalen. Tot de performers helemaal geen geld meer hebben en besluiten de voorstelling te verkopen. Dat is ‘common sense’…

Einde voorstelling? Neen, want performer Davis Freeman heeft deze voorstelling gekocht en zou Davis Freeman niet zijn als hij daar niets mee zou doen. Freeman maakt samen met Jerry Killick en de Monty, de nw @imprvd cmmn sns prjct. En wat krijgt u dan? Inderdaad, een nieuwe versie van de oorspronkelijke creatie.

Engels gesproken, zonder boventitels.

De Oostenrijkse krant der Standard schreef over het originele cmmn sns prjct Een briljant werk dat bewijst dat een hedendaagse politieke performance niet met het vingertje hoeft te wijzen. Benieuwd wat onze Standaard zal schrijven over de nw @mprvd cmmn sns prjct.

Wil je vergelijken? De originele versie van het cmmn sns prjct speelt de dag voordien, op 29 maart, in deSingel. Toon de 30ste je Singelticket en je betaalt halve prijs voor the nw@imprvd cmmn sns prjct.

Random Scream Presents the nw @mprvd cmmn sns prjct of Martin Schick & Laura Kalauz with Davis Freeman & Jerry Killick.

  • 30.03.13

    -  20u30