programma

11, 12.05

De Pelikaan – O. Provily

De Pelikaan - O. Provily

20u30

in een regie van Olivier Provily

tekst: August Strindberg

In De pelikaan ontwikkelen turbulente gebeurtenissen zich tot een verwoestende windhoos. Alles draait om de moeder die met grote gulzigheid alles opeist, opslokt en vermorzelt, tot en met de geliefde van haar dochter aan toe. Als vlak na de begrafenis van de vader de familie in het ouderlijk huis samenkomt, wordt een opzienbarend gezinsleven onthuld.

Regisseur Olivier Provily en het zuidelijk toneel speelden in Monty eerder 4.48 Psychose van Sarah Kane, dat in 2005 genomineerd werd voor het Theaterfestival.

Olivier Provily: “De pelikaan getuigt van een enorme hartstocht. Verlangen en haat liggen vlak naast elkaar. De familie is duidelijk geen garantie voor het geluk. Zij is beladen met grote negatieve mogelijkheden die volop benut worden. Strindberg laat dit genadeloos en meeslepend zien. De familie, het gezin, blijft een belangrijke bron van ons bestaan, zo niet de belangrijkste, door alle eeuwen heen. Of zijn wij onze familie aan het verliezen?”

productie: het zuidelijk toneel | met acteurs Annelien van Binsbergen, Jan-Paul Buijs, Marlies Hamelynck, José Kuijpers en Marcel Osterop en celliste Nina Hitz.

  • 11.05.07

    -  20u30
  • 12.05.07

    -  20u30