programma

de Roovers | De Laatsten der Onverstandigen / Dollarcyclus part II | dernière

de Roovers | De Laatsten der Onverstandigen / Dollarcyclus part II | dernière

De Roovers nemen De Laatsten der Onverstandigen van de Oostenrijkse auteur Peter Handke onder handen. Een tragikomedie die zich afspeelt in de laatste jaren van de golden sixties, wanneer de eerste barsten verschijnen in ons Westers consumptiemodel.

Peter Handke geeft zonder terughoudendheid zijn visie op de beweegredenen van een clubje topondernemers. Vertegenwoordigers van een bikkelhard segment van de maatschappij. Ze maken prijsafspraken om de concurrentie definitief uit te schakelen. Maar één man besluit om zich niet aan die afspraak te houden. Dwangmatig probeert iedereen zich te handhaven maar twijfel en achterdocht slaan toe.

De Roovers bewerken de brandend actuele tekst van Handke tot een artistieke commentaar op de onoverzichtelijke wereld van vandaag. Zowel de onder- als de bovenkant van de economische ellende komt aan bod. Na het succesvolle Timon van Athene (2013), vormt De Laatsten der Onverstandigen het tweede deel uit de Dollarcyclus, een theaterreeks over de financiële en morele crisis van het moderne, kapitalistische systeem.