programma

8, 9, 10.10

De lange nasleep van een korte mededeling

de Roovers | première

20u30

In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan.

De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer.   

De Roovers kiezen er voor een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen, zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. De lange nasleep van een korte mededeling stond al langer op het verlanglijstje, de flexibiliteit ervan maakt het net nu uitermate geschikt.

  • 08.10.20

    -  20u30
  • 09.10.20

    -  20u30
  • 10.10.20

    -  20u30