De Roovers Dwarskijker

programma

12.03

Dwarskijker

De Roovers

20u30

  • Nederlands
  • voorstelling
  • Duur: 1u40

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes. Zonder een blad voor de mond te nemen spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de weinige vrienden die ze nog heeft haar commentaar slikken?

Ze heeft één zwakke plek; haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem, maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.

Met Fraulein Agnes schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf een hedendaagse versie van De Misantroop van Molière. In een wervelende en scherpe taal schreef ze deze bijtende, satirische komedie die de Roovers nu voor het eerst opvoeren in onze contreien. Ze schetst een wereld van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.

“Wie in de stroom van een gesprek stapt, moet niet verbaasd zijn dat de piranha’s der praatzucht zijn oor afbijten. Indonesisch spreekwoord. Niet persoonlijk bedoeld.”

Het Antwerps theatercollectief De Roovers zijn oude bekenden in Monty. Recent waren ze te gast met 4.48 (2023), Vloek (2022) en Anatomie Antigone (2021).

  • 12.03.24

    -  20u30

Tekst Rebekka Kricheldorf (vertaling Els Snick) Van en met Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente & Mil Sinaeve Een productie van de Roovers spelen vzw Foto's website Julie Polly