programma

16, 17.11

VLOEK!

DE ROOVERS

20u30

Vier spelers rond een keukentafel, ondersteund door een explosieve live soundtrack. De Roovers zetten met VLOEK! hun tanden in een moderne klassieker. De tekst werd geschreven in volle oliecrisis in 1979 en leest vandaag als een profetie. Curse of the Starving Class van de Amerikaanse auteur Sam Shepard is een bitterzoete satire over een gezin in precaire omstandigheden. Terwijl ze hun woonst dreigen te verliezen aan schuldeisers, probeert elk van de vier gezinsleden op een eigen manier de harde realiteit te ontvluchten. Shepard transformeert de wanhoop van de personages in vurige poëzie en verstopt tederheid in harde confrontaties. Het verhaal van de neerwaartse spiraal is helaas meer dan ooit herkenbaar. Een passioneel commentaar op de American dream.

Ik gokte op de toekomst. Slechter kon het niet, dus ik dacht dat het wel beter zou worden. Daarom doen ze je steeds iets nieuws kopen: IJskasten, auto’s, huizen, stukken grond, investeren maar. Waarom zouden ze zo royaal zijn als ze dachten dat je het niet kon betalen. Waarom zou je niet lenen?

Over de Makers

De Roovers spelen sinds hun beginjaren in Monty als Antwerps theatercollectief van vier toneelspelers/makers. Ze werken nooit met een regisseur: elk maakproces is een gezamenlijk zoeken naar het verhaal dat op dat moment verteld moet worden.

Credits
van en met: Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Michael Vergauwen, Elko Blijweert en Bjorn Eriksson
scenografie: Stef Stessel
kostuums: Pynoo
productie: de Roovers spelen vzw
creatie muziek: Bjorn Eriksson en Elko Blijweert
live muziek: Bjorn Eriksson (16/11) en Elko Blijweert (17/11)

  • 16.11.22

    -  20u30
  • 17.11.22

    -  20u30