programma

15.02

Melancholia – – “Ivanov is dood! Leve Ivanov!”

de Roovers | Melancholia - "Ivanov is dood! Leve Ivanov!" | dernière

20u30

Grimmige vertelling over grote droefenis en de ratrace van de hedendaagse samenleving

Ondanks duidelijke successen hebben veel mensen het gevoel dat ze falen. Nooit zijn we mooi en succesvol genoeg, nooit in vergelijking met de ander als concurrent, maar ook met de ander die je zelf bent. Een race tegen je eigen schaduw kan je niet winnen.

Paul Verhaeghe

Ivanov is ten einde raad. De zaken gaan slecht 
en zijn vrouw ligt op sterven. Hij isoleert zich van alles en iedereen. Hij laat zijn doodzieke vrouw aan haar lot over en brengt zijn avonden door bij zijn oude vriend Lebjedev. Diens dochter Sasja wordt stapelverliefd op deze antiheld. Ze zou Ivanov met haar ontwapenend enthousiasme een uitweg kunnen bieden. Is er verzet mogelijk tegen het onontkoombare?

Na de première van Melancholia bij Monty in oktober 2019 keren de Roovers nog één keer terug met hun eigen versie van Tsjechovs klassieker. Samen met Vincent Van Sande (de.ploeg, Zuidpool, Toneelhuis, …), Timo Sterckx (KASK, Cie De Snor) en Jolien Janssens (studente RITCS) deconstrueerden de Roovers het stuk en maakten ze een radicale bewerking die inzoomt op ieders gevecht met maatschappelijke en persoonlijke verwachtingen.

“Vandaag zou Tsjechovs stuk een treffende analyse kunnen zijn van burn-out en menselijk onvermogen. De depressieve, maar integere Ivanov (Robby Cleiren) voelt zich ingesloten tussen zijn stervende vrouw, zijn aanbidster en een wereld vol roddelaars, drinkebroers en geldwolven.”De Standaard

  • 15.02.20

    -  20u30