programma

9, 10, 11.03

de Roovers | Oom Wanja

de Roovers | Oom Wanja

20u30

| PREMIERE | 

Alle voorstellingen in Monty zijn uitverkocht. Kijk hier voor de rest van de speellijst.

Nadat ze vorig jaar aan de slag gingen met teksten van de hedendaagse Amerikaanse topauteur Paul Auster, wagen de Roovers zich deze keer aan een echte theaterklassieker: Oom Wanja van Anton Tsjechov, meteen ook een van de mooiste Russische klaagliederen over liefde en vergankelijkheid.

Het leven op het landgoed van Oom Wanja kent orde, regelmaat en rust. Maar het is ook lelijk, stompzinnig en saai. Daar komt verandering in als de oude professor Serebrjakov en zijn tweede vrouw, de mooie Jelena, het landgoed bezoeken. De dagelijkse sleur, vol leegte en verveling, wordt verstoord. Iedereen ziet zijn kans om zich aan zijn lot te onttrekken. Dokter Astrov, die de professor behandelt tegen jicht, verzaakt zijn plicht als arts, en Wanja en zijn nichtje Sonia verwaarlozen hun werk. Sonia is in stilte verliefd op Astrov, maar die loopt dan weer over van hartstocht voor Jelena. Maar ook Wanja slooft zich uit voor de gunsten van de jonge Jelena…

In Oom Wanja schetst Tsjechov allemaal eenzame mensen die worstelen met hun verlangens, hun lijden, én hun heldhaftige zinloze pogingen om daaraan te ontsnappen. Ze willen allemaal iets van hun leven maken. Ze troosten zich met toekomstbeelden, die even hemels als hels zijn. En ondertussen kookt de samowar over… Wat ons terugbrengt naar de vraag:  ‘Wat te doen met het leven nu ‘?

Genoeg vragen en schoonheid voor de Roovers om met deze klassieker aan de slag te gaan. Valentijn Dhaenens van Skagen (DegrotemonD) en Michael Vergauwen (o.a. nRus van De Tijd) vervoegen hen voor deze productie.

een voorstelling van Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Valentijn Dhaenens, Luc Nuyens, Sofie Sente, Michael Vergauwen, Stef Stessel, Myriam Van Gucht, Eric Engels, Bert Vermeulen e.a.

www.deroovers.be

 

Wat maakt het uit of de nachtegaal zingt in een grote boom of in een struik?

-Anton Tsjechov

  • 09.03.12

    -  20u30
  • 10.03.12

    -  20u30
  • 11.03.12

    -  20u30