programma

28.03

Love for Love | UITGESTELD

De Theatertroep | LOVE FOR LOVE | Belgische première

20u30

VOORSTELLING UITGESTELD • Door de impact van het coronavirus werd deze voorstelling uitgesteld. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. In overleg met de artiesten bekijken we of er nieuwe data gevonden kunnen worden. 

De Theatertroep speelt een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van Love for Love. Een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. De 17de-eeuwse schrijver William Congreve toont de liefde in al zijn variaties. Omdat het spel der liefde bij uitstek altijd verheven en plat tegelijk is, bevatten zijn schrijfsels alle elementen voor een geslaagde komedie. Met deze nieuwe enscenering brouwt De Theatertroep een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die zich om de zoveel tijd weer laat zien, onder telkens andere voorwendselen en in telkens nieuwe onverwachte vormen.

We zetten puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. We trekken ons niets aan van iedere afbakening binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, als altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom en elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; iedereen komt aan zijn trekken!

“Zoals altijd, bijvoorbeeld in hun bejubelde Vaudeville­-voorstellingen, leggen ze het mechaniek achter de illusie van toneelspelen open en bloot voor de voeten van de toeschouwers neer.” – Theaterkrant

“Eenzelfde souplesse leggen ze aan de dag met betrekking tot de tekst, die in welgetimede golfjes van wisecracks, waarachtigheid en schoonheid tot ons komt. Leve de liefde – en de lust.” ★★★★ – De Volkskrant

Over de makers

De Theatertroep is een collectief van acht toneelspelers die het vaudeville nieuw leven inblaast. Met een herkenbare speelstijl leggen ze de mechaniek van het ‘theatermaken’ bloot. Vorig seizoen speelden ze Opgediept in Monty.

  • 28.03.20

    -  20u30