programma

8, 9.10

Stuk voor Stuk

DE THEATERTROEP

20u30

Zeven gevierde schrijvers krijgen van De Theatertroep de opdracht om een eenakter van tien à twintig minuten te schrijven. De enige restrictie: het mag geen monoloog zijn en het stuk moet minstens twee personages bevatten. Met geestdriftig enthousiasme gaan zeven literaire schrijvers en een doorgewinterde theaterauteur het avontuur met hen aan: Gustaaf Peek, Marijke Schermer, Jamal Ouariachi, Arie Storm, Tom Hofland, Iduna Paalman en Don Duyns.

Zo combineert De Theatertroep twee grote liefdes: theater en literatuur. Op één avond spelen ze de eenakters in verschillende samenstellingen óf allemaal achter elkaar. Zowel in karakter als inhoud verschillen de eenakters erg van elkaar: een thriller, absurdisme, #metoo, survival of the fittest, humor, doodswensen, een soort Dostojevski en nog veel meer. Stuk voor stuk reflecties op de tijd waarin we leven.

In de pers

“De zeven eenakters in Stuk voor Stuk zijn goed voor een avond heerlijk theater.” – ★★★★☆ De Volkskrant, Karin Veraart

“De avond is uitbundig, vrolijk, geëngageerd, snijdt grote thema’s aan, gaat over het coronavirus, liefde en dood, verkleedpartijen en misverstanden.” – Theaterkrant, Keuze van de criticus, Kester Freriks

Over de makers

De Theatertroep is een Nederlands collectief van acht toneelspelers die het vaudeville nieuw leven inblaast. Met een herkenbare speelstijl leggen ze de mechaniek van het ‘theatermaken’ bloot.

Maak kennis met alle zeven schrijvers van Stuk voor Stuk.

  • 08.10.21

    -  20u30
  • 09.10.21

    -  20u30