programma

25, 26.03

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or | UITGESTELD

De Warme Winkel | Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or

20u30

CORONA-UPDATE | Deze voorstelling werd uitgesteld.

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte- en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings. Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont en Rietveld zet in deze voorstelling alles op het spel om de toneelprijs in de wacht te slepen. Veel lof viel hem ten deel en de voorstelling werd geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival, maar hij won de Louis d’Or niet. Dit seizoen doet hij een nieuwe poging.

Hoe kun je je als individu verhouden tot de overbevolking waar je deel van uitmaakt? In Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or wordt ‘excelleren’ als antwoord op een gevoel van overbodigheid onderzocht.

Over de makers

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over te grote thema’s. Zo plagieerden ze Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden ze af met het repertoiretoneel tíjdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant en verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers.

In de pers

“De voorstelling van Rietveld markeerde, blijkt nu, een keerpunt in het Nederlandse theater.” – ★★★★ de Volkskrant

“Een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling” – Theaterkrant, Keuze van de criticus

“Amusante satire” – ★★★★ NRC Handelsblad

  • 25.03.21

    -  20u30
  • 26.03.21

    -  20u30