programma

12, 13.03

Door de schaduw heen | UITGESTELD

Dilan Yurdakul / Likeminds | Door de schaduw heen

20u30

CORONA-UPDATE | Deze voorstelling krijgt een nieuwe speeldatum. Nieuwe datum volgt.

We kunnen alles zijn, maar tegelijkertijd ook niets. We leven in een tijd waarin je een identiteit kunt invullen zoals je zelf wilt. Dat laatste blijkt voor Dilan Yurdakul steeds minder waar. Veel dingen liggen besloten in cultuur en zijn al vooraf bepaald. Als derde generatie Nederlander met een migratieachtergrond zit zij tussen alles in.

In een poging de gaten in haar identiteit op te vullen stelt Dilan Yurdakul zich de vragen die ze eerder niet durfde te stellen. Op de verloren uren van de dag of ’s nachts alleen in bed, kruipt ze in haar eigen hoofd, in haar gekte en in alle stiekeme gedachten.

Door de schaduw heen is een tocht langs gedachten, verleden, trauma’s, schaamte, schuldgevoel en escapisme. Kan je je door de schaduwen heen vechten en jezelf opnieuw uitvinden?

Over de maker

Dilan Yurdakul (1991) is actrice en theatermaakster. Naast haar werk voor televisie (o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden) maakt ze in samenwerking met Likeminds onderdeel uit van het Nieuwe Makers Traject van het Fonds Podiumkunsten. Dilan is vanwege haar achtergrond geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en reflecteert ze op eigenzinnige wijze op de wereld om haar heen.

In de pers

“Yurdakul neemt het publiek mee in haar worsteling en toont een bijzonder kwetsbare weergave van een jonge, bipolaire, Turkse vrouw in Nederland.” – Theaterkrant

“De actrice is schaamteloos, soms op het gênante af. Het maakt haar voorstelling alleen maar intenser, pijnlijker en persoonlijker.” – ★★★★ de Volkskrant

  • 12.03.21

    -  20u30
  • 13.03.21

    -  20u30