programma

18, 19.11

Discordia – Ding an sich

Discordia - Ding an sich

20u30

Discordia staat garant voor verrassende theateravonden vol uitdagend denkwerk en onverwachte voorstellen – van spelers aan spelers en van spelers aan publiek… Ding an sich gaat op zoek naar de geheimen van het stilleven en van de doorkijkkast. Een klein vademecum van theatrale mogelijkheden. Of: schijnbaar surplacen – de edele kunst van het quasi-stilstaand balanceren – op het ‘vals plat’ van de Montybühne. 

Deze nieuwe creatie ontleent zijn titel aan een filosofisch concept van Immanuel Kant (1724-1804). Hij beschreef dat de mens de werkelijkheid zoals ze in wezen is (Ding an sich) niet kan kennen, en dat het ervaren van de werkelijkheid altijd afhankelijk is van de eigen waarnemingen en interpretatie.

Ding an sich past in de reeks montage-voorstellingen die Discordia de afgelopen jaren heeft gemaakt (Beckett, Verwikkelingen, Marionett, e.a.). Uitgangspunt daarbij is dat een handeling niet noodzakelijkerwijs in een narratief verband staat met wat ervoor of erna gebeurt. Maar als element van de voorstelling verhoudt een handeling zich wel narratief tot de ontwikkeling van het idee waarvan het stuk een uitdrukking is.

 

van en met Annette Kouwenhoven, Jorn Heijdenrijk, Miranda Prein, Matthias de Koning, Jan Joris Lamers | productie Maatschappij Discordia

  • 18.11.11

    -  20u30
  • 19.11.11

    -  20u30